Overslaan en naar de inhoud gaan

Lanaken: 'Neem verantwoordelijkheid en blijf weg'

Geplaatst opwoensdag 14 oktober 2020 - 13:14

Burgemeester Marino Keulen van Lanaken doet een dringend beroep op de Nederlanders om zich te houden aan de richtlijnen van hun eigen overheid.

Grensverkeer is volgens zowel Belgische als Nederlandse richtlijnen alleen toegestaan voor noodzakelijke reizen: bijvoorbeeld voor werk, studie en zorg. Keulen waarschuwt Limburgers dan ook om niet naar Belgische cafés en restaurants te gaan nu de horeca in Nederland weer tijdelijk moet sluiten.

Grenzen sluiten voorkomen
"We willen niet dat de grenzen nog eens worden gesloten. Dat wil niemand meer meemaken. Dat kunnen we voorkomen door de regels te respecteren. Als Nederlanders dan toch massaal afzakken naar België om hier de horeca te bezoeken, dan moeten we aan maatregelen gaan denken", aldus de burgemeester van Lanaken.

Video: L1

Uniform beleid
Als de situatie uit de hand zou lopen, dan wil Keulen dat de Belgische grensgemeenten, met steun van de gouverneur van de provincie, een uniform beleid gaan voeren. "Als het moet, zullen we daar onze verantwoordelijkheid nemen." Wat die maatregelen dan zouden inhouden, weet Keulen nog niet en daar wil hij niet op vooruit lopen. "Ik wil eerst eens zien of dat fenomeen zich massaal gaat voordoen."

Zelfde geluid uit Maasmechelen
Woensdag riep de burgemeester van Maasmechelen Nederlanders ook al op niet naar horeca in België te komen, nu die in Nederland sluit.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen