ANP-433961127

Alle Maasgemeenten in Belgisch Limburg evacueren preventief

Alle Maasgemeenten in Belgisch-Limburg gaan over tot preventieve evacuaties in gebieden die gevoelig zijn voor overstroming, kondigde Limburgs gouverneur Jos Lantmeeters donderdagavond aan.

Grenscontrole Maaseik (13 feb 2021)
Belgische kappers weer open: controles en boetes aan grens

De Belgische federale politie houdt sinds dit weekend extra grenscontroles vanwege de opening van de kapperszaken in België en de start van de carnavalsvakantie.

Doden Rekem 3 feb 2021
Moeder en zoon dood gevonden: man geeft zichzelf aan

De politie heeft woensdag in Maastricht een man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van een moeder en haar zoon die vermoedelijk uit Maastricht komen.

Druk Maastricht (29 nov 2020)
'Nederlandse politie moet Belgische funshoppers beboeten'

Burgemeester Marino Keulen van de Belgische grensgemeente Lanaken wil dat de Nederlandse politie harder optreedt tegen Belgen die in Limburg gaan shoppen. Hij roept de politie op de tanden te laten zien.

Waarschuwingsborden grens B-NL (19 nov 2020)
Belgische burgemeesters bezorgd over versoepelingen

Burgervaders Marino Keulen van Lanaken en Jo Brouns van Kinrooi maken zich grote zorgen over de versoepelde Nederlandse coronamaatregelen. Ze vrezen dat veel Belgen de grens oversteken om te gaan winkelen of naar een dierentuin te gaan.

Waarschuwingsbord grensovergang Maastricht (12 nov 2020)
Waarschuwingsborden bij grensovergangen Maastricht

Bij de grensovergangen van Maastricht met Lanaken en met Riemst staan sinds deze week waarschuwingsborden. Met deze borden worden mensen erop gewezen dat niet noodzakelijke reizen vanwege het coronavirus niet zijn toegestaan.

Geluidsoverlast
Lanaken gaat hinderlijke bromtonen aanpakken

De Belgische grensgemeente Lanaken gaat samen met drie industriële bedrijven maatregelen nemen tegen overlast van laagfrequent geluid.

Marino Keulen
Lanaken: 'Neem verantwoordelijkheid en blijf weg'

Burgemeester Marino Keulen van Lanaken doet een dringend beroep op de Nederlanders om zich te houden aan de richtlijnen van hun eigen overheid.

Studenten Maastricht student Zuyd Hogeschool
Burgemeester Lanaken bezorgd over besmette studenten

Burgemeester Marino Keulen van Lanaken maakt zich zorgen over studenten van de Universiteit van Maastricht en Zuyd Hogeschool die in de Belgische grensgemeente wonen.

mondkapjes horeca_HD
Eerste annuleringen in Maastricht door Belgische code oranje

Een aantal restaurants in Maastricht heeft vrijdag de eerste annuleringen ontvangen van Belgische klanten. De Belgische overheid heeft Limburg donderdag aangeduid als een code oranje-gebied.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten