Overslaan en naar de inhoud gaan

Lambert Schuurs: 'Topsport wordt onderschat'

Geplaatst opdinsdag 26 januari 2021 - 9:29

Lambert Schuurs, oud-handballer en vader van tennisster Demi en voetballer Perr, vindt dat wordt onderschat wat topsporters allemaal moeten geven. "Veel mensen denken dat ze topsport doen, maar dat doen ze niet."

Vader Schuurs was maandagavond te gast in het L1-programma AvondGasten Sport.

Onderschat
Volgens Schuurs moeten veel topsporters veel meer geven dan mensen kunnen inschatten. "Dat wordt gigantisch onderschat. Het niveau waar alle profs op acteren vergt heel veel discipline. Zowel voor Demi, maar ook voor Tom Dumoulin bijvoorbeeld. Er komt veel bij kijken en je hebt een levenswijze nodig om topsport te kunnen beoefenen. Heel veel mensen praten heel makkelijk over topsport."

Australian Open
Dochter Demi zit op dit moment in Australië voor de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar. Demi mag vanwege de strenge coronamaatregelen maar vijf uur per dag buiten haar hotelkamer zijn. "Deze periode is even doorbijten, maar vanaf 1 februari zijn we vrij om te reizen door Australië. Gelukkig hebben we mooi uitzicht vanuit de hotelkamer, we mogen niet klagen", zegt ze.

Roze bril
Vader Lambert sprak ook over zijn zoon Perr, die momenteel veelbesproken is bij Ajax. "Je ziet je zoon natuurlijk altijd door een roze bril, maar vaak weten praatprogramma's niet wat er gebeurt. Hij verloor een keer met Jong Ajax en hij was bij vier doelpunten negatief betrokken. Maar de vader van een vriend van hem had zelfmoord gepleegd, waardoor hij zo slecht voetbalde. Zo spelen vaak dingen mee. Perr moet zeker nog verbeteren, maar vaak weten de kenners niet wat er speelt."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen