Overslaan en naar de inhoud gaan

Lagere straffen voor occasiongesjoemel Vinkenslag

Geplaatst opvrijdag 21 december 2018 - 14:19

Vijf mannen zijn in hoger beroep veroordeeld tot celstraffen van maximaal zestien maanden voor het plegen van btw-fraude in het voormalige woonwagenkamp Vinkenslag in Maastricht.

Het gerechtshof in Den Bosch sprak vier mannen vrij.

Duurde lang
Het Hof heeft één man een celstraf opgelegd van zestien maanden. De vier anderen kregen een voorwaardelijke straf en een taakstraf. De mannen waren in 2012 door de rechtbank veroordeeld tot celstraffen tot vijf jaar. Mede omdat de zaak zo lang heeft geduurd, legde het Hof lagere straffen op.

Honderden auto's
De mannen, allemaal afkomstig uit Zuid-Limburg, waren betrokken bij de autohandel die plaatsvond op Vinkenslag. Ze kochten op grote schaal dure auto's in Duitsland om ze vervolgens door te verkopen, voornamelijk aan kopers uit België en Italië. Door met de facturen te sjoemelen, betaalden ze niet de volledige btw over de verkoopprijs maar alleen over het verschil tussen de aankoop- en verkoopprijs. Tussen 2002 en 2007 zijn op deze frauduleuze wijze honderden auto’s verkocht.

Bij de mannen die zijn vrijgesproken is volgens het Hof niet bewezen dat zij van de fraude wisten en erbij betrokken waren. De rechtbank had ze eerder wel veroordeeld.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen