Overslaan en naar de inhoud gaan

Lagere straffen voor occasiongesjoemel Vinkenslag

Geplaatst opvrijdag 21 december 2018 - 14:19

Vijf mannen zijn in hoger beroep veroordeeld tot celstraffen van maximaal zestien maanden voor het plegen van btw-fraude in het voormalige woonwagenkamp Vinkenslag in Maastricht.

Het gerechtshof in Den Bosch sprak vier mannen vrij.

Duurde lang
Het Hof heeft één man een celstraf opgelegd van zestien maanden. De vier anderen kregen een voorwaardelijke straf en een taakstraf. De mannen waren in 2012 door de rechtbank veroordeeld tot celstraffen tot vijf jaar. Mede omdat de zaak zo lang heeft geduurd, legde het Hof lagere straffen op.

Honderden auto's
De mannen, allemaal afkomstig uit Zuid-Limburg, waren betrokken bij de autohandel die plaatsvond op Vinkenslag. Ze kochten op grote schaal dure auto's in Duitsland om ze vervolgens door te verkopen, voornamelijk aan kopers uit België en Italië. Door met de facturen te sjoemelen, betaalden ze niet de volledige btw over de verkoopprijs maar alleen over het verschil tussen de aankoop- en verkoopprijs. Tussen 2002 en 2007 zijn op deze frauduleuze wijze honderden auto’s verkocht.

Bij de mannen die zijn vrijgesproken is volgens het Hof niet bewezen dat zij van de fraude wisten en erbij betrokken waren. De rechtbank had ze eerder wel veroordeeld.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen