Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Lagere straffen Gennepenaren voor wraak na verkrachting

Geplaatst opwoensdag 18 februari 2015 - 15:05

Mishja en Effraïne L. uit Gennep hoeven niet vijftien maar respectievelijk tien en 9,5 jaar de cel. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch woensdag in hoger beroep bepaald.

De twee kregen de straf voor het ombrengen van de 20-jarige Deniz Sivritas uit Cuijk op 22 september 2010. De jongere broer van Mishja, Josha werd vrijgesproken in hoger beroep. Hij werd eerder veroordeeld tot drie jaar voor medeplichtigheid.

Achttien messteken
De drie zouden Sivritas gedood hebben uit wraak. De Cuijkenaar zou de avond ervoor het 14-jarige zusje van de twee broers hebben verkracht.
Daarop togen de drie daders naar Cuijk, waar ze na een urenlange zoektocht op klaarlichte dag met een koks- en een vleesmes het slachtoffer met achttien messteken ombrachten.

Doodslag in plaats van moord
De straf is lager omdat het hof het voor mogelijk houdt dat de verdachten "het slachtoffer slechts al dan niet onder bedreiging van een mes naar de politie wilden sturen." Daardoor is er geen sprake van moord, maar doodslag.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Cel en schadevergoeding voor jarenlang verkrachten dochter
14 jaar cel geëist tegen Gennepse neven voor moord Cuijk
Vervolgde asielzoeker eerder verdacht van verkrachting
Limburgse ambtenaren gaan stage lopen in Duitsland
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen