Overslaan en naar de inhoud gaan

Lagere straf vanwege epilepsie en zorg voor moeder

Geplaatst opdonderdag 5 november 2020 - 10:49

In hoger beroep heeft een 29-jarige man uit Gennep een lagere straf gekregen dan de rechtbank in Roermond hem eerder had opgelegd.

Reden: zijn verergerde epileptische aanvallen en de zorg voor zijn zieke moeder. Dat besloot het gerechtshof in Den Bosch woensdag.

Zwaar voorwerp
Het gerechtshof stelde dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan een poging tot zware mishandeling in mei vorig jaar. Op de parkeerplaats van de Albert Heijn in Gennep kreeg hij het met iemand aan de stok. Hij sloeg het slachtoffer met een boodschappentas tegen het hoofd. Echter was de tas gevuld met een halter. Het slachtoffer raakte hierbij gewond.

Agressie tegen agent
Maar daar bleef het niet bij. Een maand later ging hij weer de fout in. Hij werd laaiend toen er in de ochtend onderhoud werd verricht in het pand waar hij boven woonde. De herrie werd hem te veel, hij opende zijn raam en schreeuwde dat hij niet kon slapen. Toch moest het bedrijf verder met de werkzaamheden. De irritaties liepen hoog op en hij gooide vervolgens een steen in de richting van de bedrijfsauto. Hierop werd de politie ingeschakeld, maar zijn arrestatie ging niet zonder slag of stoot. De man bezorgde de agent een bloedneus en ook kreeg hij beledigingen naar zijn hoofd geslingerd.

Oordeel
De rechtbank in Roermond legde hem oktober vorig jaar een gevangenisstraf van 15 maanden op, waarvan 3 maanden voorwaardelijk.

Het gerechtshof hekelde dat de man de gevolgen van zijn daad niet goed heeft ingezien. Ook werd hem kwalijk genomen dat hij in een kort tijdbestek wéér de fout inging.

Goede kant op
Desondanks kreeg hij een lagere straf vanwege zijn epileptische aanvallen. Tijdens zijn voorarrest waren die sterk verergerd. Ook heeft hij de zorg voor zijn zieke moeder op zich genomen en lijkt het de goede kant op te gaan met de man. Hij beschikt over een woonruimte en heeft een uitkering. Wanneer hij weer achter slot en grendel geplaatst zou worden, zouden deze positieve ontwikkelingen worden doorkruist, aldus het gerechtshof.

De man kreeg een celstraf van 427 dagen, waarvan 180 voorwaardelijk. Hij hoeft niet terug de bajes in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen