Overslaan en naar de inhoud gaan

Lagere straf in hoger beroep voor taximoord

Geplaatst opwoensdag 9 december 2020 - 15:46

De 48-jarige Wil van K. is woensdag in hoger beroep veroordeeld tot 14,5 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor het doden van een 24-jarige taxichauffeur in Spaubeek.

Het gerechtshof in Den Bosch concludeert dat de man taxichauffeur Ousman Magomadov wilde beroven van zijn geld, telefoon en auto en hem daarbij om het leven heeft gebracht.

Geen moord, wel doodslag
Het hof oordeelt hiermee anders dan de rechtbank in Maastricht. Die veroordeelde Van K. in 2018 voor moord en legde een gevangenisstraf van achttien jaar op en tbs met dwangverpleging. Volgens het hof is niet bewezen dat de man met een mes in de taxi is gestapt met het doel de chauffeur om het leven te brengen. Er is dus geen sprake van voorbedachte raad, aldus het hof, wel van doodslag in combinatie met diefstal.

Lees ook: Achttien jaar en tbs voor taximoord

Lang gewacht
Het OM had in hoger beroep achttien jaar celstraf en tbs geëist. Het hof heeft dat met drie jaar verlaagd, omdat de man ook tbs met dwangverpleging wordt opgelegd. Van de celstraf gaan nog zes maanden af, omdat het hoger beroep lang op zich heeft laten wachten.

Spaubeek
De taxichauffeur werd in mei 2017 in Spaubeek in Zuid-Limburg met twaalf messteken om het leven gebracht, na een rit uit Maastricht. Het lichaam werd vervolgens achtergelaten in een bos vlak over de grens in Duitsland. De taxi van Magomadov werd in mei 2017 onbeheerd en met bloed besmeurd gevonden op de A12 bij Zoetermeer. De verdachte liep op nog geen 2 kilometer van de auto, onder het bloed.

Op de route tussen de taxi en de verdachte vond de politie twee portemonnees en pasjes van de chauffeur.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen