Overslaan en naar de inhoud gaan

Lagere opkomst tweede dag DNA-onderzoek Nicky Verstappen

Geplaatst opmaandag 26 februari 2018 - 12:37

Op de tweede dag van het grootscheepse DNA-verwantschapsonderzoek in de zaak-Nicky Verstappen, zondag 25 februari, is van 983 mannen wangslijm afgenomen.

Dat is een stuk minder dan zaterdag, liet de politie maandag weten.

Totaal
Per dag kunnen er maximaal 1250 mannen terecht om wangslijm af te staan. In totaal staat de teller nu op 2208.

Lees ook: Ruim 1200 deelnemers eerste dag DNA-onderzoek Nicky

Uitnodiging
Nog tot en met 18 maart wordt DNA afgenomen in het onderzoek naar de moord in 1998 op de 11-jarige Nicky Verstappen. Daarvoor hebben al 17.500 mannen een uitnodiging gekregen. Nog eens 4000 krijgen vanaf dinsdag een uitnodiging in de bus. Het afstaan van DNA gaat op vrijwillige basis. Wie niet wil, hoeft niet te komen.

Lees ook: DNA-onderzoek Nicky: Wie kan zich waar en wanneer melden?

Kleine terugval
Zaterdag, op de eerste dag van het onderzoek, meldden zich 1225 mannen. In vergelijking met zaterdag spreekt de politie van "een kleine terugval" op zondag. "Geen reden voor zorg", lichtte woordvoerder Dick van Gooswilligen van de politie maandag toe.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen