Overslaan en naar de inhoud gaan

Lagere celstraf geëist voor ontucht met elf kinderen

Geplaatst opdinsdag 8 januari 2019 - 11:39

De 54-jarige Angelo O. uit Kerkrade heeft dinsdag een lagere celstraf tegen zich horen eisen omdat hij verminderd toerekeningsvatbaar is.

Het Openbaar Ministerie (OM) wil dat de 54-jarige man vijf jaar de cel in gaat. Eerder was zes jaar geëist. O. wordt verdacht van het plegen van ontucht met elf kinderen via de chat en het misbruik van de identiteit van zijn zoon. Naast de celstraf wil justitie ook dat hij tbs met voorwaarden krijgt.

Psychologisch onderzoek
Angelo O. stond in mei 2018 al terecht en toen eiste het OM zes jaar cel. Maar de rechtbank wilde eerst een psychologisch onderzoek van de verdachte. Volgens de rapporteurs is hij verminderd toerekeningsvatbaar. De officier van justitie heeft daarmee in de nieuwe eis rekening gehouden.

Lees ook: Verrassende twist: nieuw onderzoek naar 'Habbo-jager'

Geen fysieke seks
O. maakte zich volgens het OM van 2011 tot en met 2016 schuldig aan ontucht met kinderen vanaf acht jaar. Hoewel de man geen fysieke seks met de meisjes had, verleidde hij hen via de chat tot seksuele handelingen. Dat staat volgens het OM gelijk aan verkrachting.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen