Overslaan en naar de inhoud gaan

Lagere brandstofprijs verbetert humeur pomphouders niet

Geplaatst opdinsdag 6 januari 2015 - 11:45

Limburgse pomphouders blijven klagen nu de klanten ook bij de lage benzineprijzen het massaal laten afweten.

Benzine en diesel zijn hier de laatste maanden al enkele dubbeltjes goedkoper geworden, maar omdat ook in België en Duitsland de brandstofprijzen zijn gedaald, gaat de consument nog steeds de grens over om zijn tank vol te gooien.

Eerlijke concurrentie
Volgens de pomphouders is het verschil op 1 januari zelfs nog groter geworden door een accijnsverhoging van 1,5 cent per liter in Nederland. De ondernemers pleiten voor een eerlijke concurrentie in de grensregio. Dat kan alleen als de belastingen en accijnzen van de verschillende overheden vrijwel gelijk zijn.

Verschillen
De adviesprijs voor een liter Euro 95 is in Nederland op 6 januari € 1,583. Vlak over de grens in België is dat € 1,339, bijna 25 cent per liter minder. Duitsland is nòg goedkoper met € 1,329. Dat betekent dat een volle tank benzine over de grens al gauw een tientje goedkoper is.

Diesel
Voor diesel zijn de verschillen minder groot. In Nederland is de adviesprijs aan de pomp 1,279 per liter, tegen 1,179 in Duitsland. Dieselrijders die hun auto in België volgooien betalen daar € 1,205 als de pomphouder de adviesprijs hanteert. Maar net als in Nederland geven veel Duitse en Belgische tankstations een korting op de adviesprijs.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Dalende omzet pomphouders hoort bij ondernemersrisico'
Duitse pomphouders ergeren zich aan 'happy hour'
Accijnsopbrengst diesel 102 miljoen hoger
Diesel- en lpg-verkoop op dieptepunt door accijns
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen