Overslaan en naar de inhoud gaan

Lagere brandstofprijs verbetert humeur pomphouders niet

Geplaatst opdinsdag 6 januari 2015 - 11:45

Limburgse pomphouders blijven klagen nu de klanten ook bij de lage benzineprijzen het massaal laten afweten.

Benzine en diesel zijn hier de laatste maanden al enkele dubbeltjes goedkoper geworden, maar omdat ook in België en Duitsland de brandstofprijzen zijn gedaald, gaat de consument nog steeds de grens over om zijn tank vol te gooien.

Eerlijke concurrentie
Volgens de pomphouders is het verschil op 1 januari zelfs nog groter geworden door een accijnsverhoging van 1,5 cent per liter in Nederland. De ondernemers pleiten voor een eerlijke concurrentie in de grensregio. Dat kan alleen als de belastingen en accijnzen van de verschillende overheden vrijwel gelijk zijn.

Verschillen
De adviesprijs voor een liter Euro 95 is in Nederland op 6 januari € 1,583. Vlak over de grens in België is dat € 1,339, bijna 25 cent per liter minder. Duitsland is nòg goedkoper met € 1,329. Dat betekent dat een volle tank benzine over de grens al gauw een tientje goedkoper is.

Diesel
Voor diesel zijn de verschillen minder groot. In Nederland is de adviesprijs aan de pomp 1,279 per liter, tegen 1,179 in Duitsland. Dieselrijders die hun auto in België volgooien betalen daar € 1,205 als de pomphouder de adviesprijs hanteert. Maar net als in Nederland geven veel Duitse en Belgische tankstations een korting op de adviesprijs.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Dalende omzet pomphouders hoort bij ondernemersrisico'
Duitse pomphouders ergeren zich aan 'happy hour'
Accijnsopbrengst diesel 102 miljoen hoger
Diesel- en lpg-verkoop op dieptepunt door accijns
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen