Overslaan en naar de inhoud gaan

Lagere brandstofprijs verbetert humeur pomphouders niet

Geplaatst opdinsdag 6 januari 2015 - 11:45

Limburgse pomphouders blijven klagen nu de klanten ook bij de lage benzineprijzen het massaal laten afweten.

Benzine en diesel zijn hier de laatste maanden al enkele dubbeltjes goedkoper geworden, maar omdat ook in België en Duitsland de brandstofprijzen zijn gedaald, gaat de consument nog steeds de grens over om zijn tank vol te gooien.

Eerlijke concurrentie
Volgens de pomphouders is het verschil op 1 januari zelfs nog groter geworden door een accijnsverhoging van 1,5 cent per liter in Nederland. De ondernemers pleiten voor een eerlijke concurrentie in de grensregio. Dat kan alleen als de belastingen en accijnzen van de verschillende overheden vrijwel gelijk zijn.

Verschillen
De adviesprijs voor een liter Euro 95 is in Nederland op 6 januari € 1,583. Vlak over de grens in België is dat € 1,339, bijna 25 cent per liter minder. Duitsland is nòg goedkoper met € 1,329. Dat betekent dat een volle tank benzine over de grens al gauw een tientje goedkoper is.

Diesel
Voor diesel zijn de verschillen minder groot. In Nederland is de adviesprijs aan de pomp 1,279 per liter, tegen 1,179 in Duitsland. Dieselrijders die hun auto in België volgooien betalen daar € 1,205 als de pomphouder de adviesprijs hanteert. Maar net als in Nederland geven veel Duitse en Belgische tankstations een korting op de adviesprijs.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Accijnsopbrengst diesel 102 miljoen hoger
'Dalende omzet pomphouders hoort bij ondernemersrisico'
Duitse pomphouders ergeren zich aan 'happy hour'
Diesel- en lpg-verkoop op dieptepunt door accijns
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen