Overslaan en naar de inhoud gaan

Lage waterstand Maas: langere wachttijden bij sluizen

Geplaatst opmaandag 6 augustus 2018 - 15:11

Scheepvaart in Limburg moet vanwege de lage waterstand in de Maas mogelijk rekening houden met langere wachttijden bij de sluizen.

Rijkswaterstaat heeft maandag besloten dat er vanwege de lage waterstand in de Maas nog maar beperkt geschut wordt, omdat er anders te veel water verloren gaat. Het beperkt schutten geldt ook voor Noord-Brabant.

Wachttijd
Wanneer een sluis wordt bediend, gaat er veel water verloren. Om dit te beperken heeft Rijkswaterstaat besloten pleziervaart en beroepsvaart met hun boten bij elkaar te laten komen en ze vervolgens samen door een sluis te laten gaan. De wachttijd kan oplopen tot maximaal vier uur.

Lage afvoer
Volgens Rijkswaterstaat heeft de lage afvoer van de Maas vooralsnog geen consequenties voor vrachtschepen met betrekking tot de diepgang. Dit omdat de Maas en de kanalen gestuwd zijn. Verder is het volgens Rijkswaterstaat een voordeel dat er vanwege de vakantie maar weinig beroepsvaart is.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen