Overslaan en naar de inhoud gaan

Ladingdieven zijn politie te vlug af na achtervolging

Geplaatst opdinsdag 2 juli 2019 - 10:07

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag in de Kasteelse Bossen bij Horst gezocht naar ladingdieven, die eerder die nacht in Cuijk hadden toegeslagen.

De dieven werden rond 3:00 uur op heterdaad betrapt op een parkeerplaats langs de A73 bij Cuijk.

Sportschoenen
Vier daders hadden daar een truck met sportschoenen deels leeggeroofd. Toen de politie ter plaatse kwam, sloegen de zeilsnijders met twee busjes op de vlucht.

Achtervolging
Het eerste busje werd snel langs de kant gezet door de politie. De twee Roemeense mannen werden vervolgens in de boeien geslagen. De twee andere mannen lieten zich iets minder makkelijk pakken. Ze wisten met hun voertuig tot in Horst te komen. Daarna namen ze benen en renden ze een bos in. Er werd nog tevergeefs gezocht naar het duo. Bij de zoektocht werden een politiehelikopter en een speurhond ingezet.

Lees ook: Politie zoekt met heli en speurhond naar voortvluchtig duo

Buit
Volgens een politiewoordvoerder hebben de mannen 84 paar sportschoenen buitgemaakt. Alle gestolen schoenen zijn in beslag genomen. De politie is een onderzoek gestart naar het voortvluchtige tweetal.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen