Overslaan en naar de inhoud gaan

Ladingdiefstal loopt verkeerd af: gevaarlijke stof komt vrij

Geplaatst opvrijdag 15 november 2019 - 1:25

Een ladingdiefstal uit een vrachtwagen is donderdagavond langs de A73 bij Roermond voor de dieven anders afgelopen, dan dat ze van tevoren waarschijnlijk hadden gehoopt.

De ladingdieven sloegen toe bij een vrachtwagen die geparkeerd stond bij een tankstation.

Gevaarlijke stof
De dieven wisten twaalf vaten met nikkel uit de vrachtwagen te stelen. Die vaten gingen op een gegeven moment lekken, waardoor de gevaarlijke stof vrijkwam. De Russische vrachtwagenchauffeur merkte de dieven op en is volgens een correspondent toen gaan toeteren. De ladingdieven zijn vervolgens gevlucht.

Kankerverwekkend
De opgetrommelde brandweer heeft de gevaarlijke stof opgeruimd. Nikkel in poedervorm is kankerverwekkend en kan gevaarlijk zijn bij aanraking. De parkeerplaats bij het tankstation is door het incident enige tijd afgesloten geweest.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen