Overslaan en naar de inhoud gaan

Lachgaswinkel Venray alweer dicht: gemeente wil regelgeving

Geplaatst opwoensdag 25 september 2019 - 13:31

De eerste lachgaswinkel van Nederland, in Venray, was landelijk in het nieuws. Maar ondanks de aandacht was de winkel geen lang leven beschoren: na nog geen twee maanden sluiten de deuren alweer.

Volgens eigenaar Mathieu Hölzken is er nog geen behoefte aan een lachgaswinkel.

Geen boterham mee te verdienen
"Misschien ben ik met 'Valse Lucht' mijn tijd te ver vooruit en is het gebruik van lachgas over twee, drie jaar wat meer ingeburgerd", zegt hij tegen De Limburger. Hölzken zou geen boterham overhouden aan het concept. Ook heeft hij vooral 's avonds en 's nachts klanten en niet overdag.

Lees ook: Venray krijgt lachgaswinkel: gemeente niet blij

Landelijke regelgeving
De gemeente liet begin augustus al weten erg ongelukkig te zijn met de komst van de winkel. "We hadden helaas geen instrumenten om dit tegen te houden", zegt burgemeester Hans Gilissen woensdag. "Nu de winkel gaat sluiten, resteert nog steeds de aandrang om via landelijke regelgeving de lachgasconsumptie strakker te regelen en uit de Warenwet te halen."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen