Overslaan en naar de inhoud gaan

Lachgaspatronen in auto dodelijk ongeval België

Geplaatst opmaandag 8 juli 2019 - 14:18

In de auto die zaterdagochtend tegen een café botste in het Belgische Kortessem zijn lachgaspatronen gevonden. Bij het ongeval kwamen de vijf inzittenden om, onder wie één Maastrichtenaar en twee oud-spelers van MVV.

Dat heeft een woordvoerder van het parket in Hasselt maandag bevestigd, naar aanleiding van berichten op de Belgische omroep VRT.

Oud-jeugdspelers
Twee van de slachtoffers waren eerder actief in de jeugdopleiding van MVV: de 19-jarige Mo Nitcheu en de 22-jarige Gerrit Bos. Ook de 20-jarige Portugees Helton Fernandes zat in de auto. Hij speelde een tijd voor de Maastrichtse amateurclub RKVVL/Polaris, zou komend seizoen uitkomen voor de amateurs van SCM en woonde in Maastricht.

Patronen
De patronen zijn ook in België vrij verkrijgbaar. Niet bekend is of de jongeren in de auto lachgas hadden gebruikt. Het ongeluk gebeurde zaterdag rond 6:00 uur, toen de bestuurder door onbekende oorzaak de controle over het stuur verloor en met hoge snelheid tegen de gevel van het café reed. De inzittenden waren op slag dood.

Lees ook: Maastrichtenaar (20) komt ook om bij verkeersdrama België

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen