Overslaan en naar de inhoud gaan

Lachgaspatronen in auto dodelijk ongeval België

Geplaatst opmaandag 8 juli 2019 - 14:18

In de auto die zaterdagochtend tegen een café botste in het Belgische Kortessem zijn lachgaspatronen gevonden. Bij het ongeval kwamen de vijf inzittenden om, onder wie één Maastrichtenaar en twee oud-spelers van MVV.

Dat heeft een woordvoerder van het parket in Hasselt maandag bevestigd, naar aanleiding van berichten op de Belgische omroep VRT.

Oud-jeugdspelers
Twee van de slachtoffers waren eerder actief in de jeugdopleiding van MVV: de 19-jarige Mo Nitcheu en de 22-jarige Gerrit Bos. Ook de 20-jarige Portugees Helton Fernandes zat in de auto. Hij speelde een tijd voor de Maastrichtse amateurclub RKVVL/Polaris, zou komend seizoen uitkomen voor de amateurs van SCM en woonde in Maastricht.

Patronen
De patronen zijn ook in België vrij verkrijgbaar. Niet bekend is of de jongeren in de auto lachgas hadden gebruikt. Het ongeluk gebeurde zaterdag rond 6:00 uur, toen de bestuurder door onbekende oorzaak de controle over het stuur verloor en met hoge snelheid tegen de gevel van het café reed. De inzittenden waren op slag dood.

Lees ook: Maastrichtenaar (20) komt ook om bij verkeersdrama België

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen