Overslaan en naar de inhoud gaan

Lachgasballonnen al jarenlang taboe bij Solar Weekend

Geplaatst opvrijdag 2 augustus 2019 - 20:40

Op veel feesten en festivals zijn lachgaspatronen gewoon te krijgen, maar bij Solar Weekend niet. Bij het festival langs de Roermondse Maasplassen geldt al jarenlang een verbod op de populaire ballonnen.

"We hanteren een zero-tolerancebeleid op het gebied van drugs", zegt Dennis Behlau, projectmanager van Solar Weekend. "En wij zien lachgas als een schadelijk product dat we niet toelaten op het festival en op de camping."

Creatief
Volgens Behlau probeert de organisatie alles buiten de deur te houden. "Mensen doen wel moeite. Ze verstoppen alles in hoekjes en gaatjes", zegt hij. "Ze zijn creatief, maar we letten er heel goed op."

Opbrengst
Commercieel gezien zou het Solar Weekend geen windeieren leggen als er lachgaspatronen te koop zouden zijn op het terrein. "Je zou er een heleboel aan kunnen verdienen, maar dat is niet wat wij in gedachte hebben", aldus Behlau.

Video: L1

Jubileum
Solar Weekend vindt voor de vijftiende keer plaats. Donderdag en vrijdag was er enkel een campingprogramma. Zaterdag gaat het festivalterrein open. Er worden zo'n 32.000 bezoekers verwacht. Daarmee is de jubileumeditie van het festival nagenoeg uitverkocht.

Line-up
De organisatie heeft onder anderen FeestDJRuud en Charlie Lownoise & Mental Theo gestrikt. Verder kan er ook gedanst worden op de beats van Fedde le Grand, Sidney Samson, Tony Junior, Zonderling en het Housequake van Erick E & Roog.

Lees ook: Jubileumeditie Solar Weekend van start: 'Het mooiste feest'

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen