Overslaan en naar de inhoud gaan

Lachgasballonnen al jarenlang taboe bij Solar Weekend

Geplaatst opvrijdag 2 augustus 2019 - 20:40

Op veel feesten en festivals zijn lachgaspatronen gewoon te krijgen, maar bij Solar Weekend niet. Bij het festival langs de Roermondse Maasplassen geldt al jarenlang een verbod op de populaire ballonnen.

"We hanteren een zero-tolerancebeleid op het gebied van drugs", zegt Dennis Behlau, projectmanager van Solar Weekend. "En wij zien lachgas als een schadelijk product dat we niet toelaten op het festival en op de camping."

Creatief
Volgens Behlau probeert de organisatie alles buiten de deur te houden. "Mensen doen wel moeite. Ze verstoppen alles in hoekjes en gaatjes", zegt hij. "Ze zijn creatief, maar we letten er heel goed op."

Opbrengst
Commercieel gezien zou het Solar Weekend geen windeieren leggen als er lachgaspatronen te koop zouden zijn op het terrein. "Je zou er een heleboel aan kunnen verdienen, maar dat is niet wat wij in gedachte hebben", aldus Behlau.

Video: L1

Jubileum
Solar Weekend vindt voor de vijftiende keer plaats. Donderdag en vrijdag was er enkel een campingprogramma. Zaterdag gaat het festivalterrein open. Er worden zo'n 32.000 bezoekers verwacht. Daarmee is de jubileumeditie van het festival nagenoeg uitverkocht.

Line-up
De organisatie heeft onder anderen FeestDJRuud en Charlie Lownoise & Mental Theo gestrikt. Verder kan er ook gedanst worden op de beats van Fedde le Grand, Sidney Samson, Tony Junior, Zonderling en het Housequake van Erick E & Roog.

Lees ook: Jubileumeditie Solar Weekend van start: 'Het mooiste feest'

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen