Overslaan en naar de inhoud gaan

Lachgasballonnen al jarenlang taboe bij Solar Weekend

Geplaatst opvrijdag 2 augustus 2019 - 20:40

Op veel feesten en festivals zijn lachgaspatronen gewoon te krijgen, maar bij Solar Weekend niet. Bij het festival langs de Roermondse Maasplassen geldt al jarenlang een verbod op de populaire ballonnen.

"We hanteren een zero-tolerancebeleid op het gebied van drugs", zegt Dennis Behlau, projectmanager van Solar Weekend. "En wij zien lachgas als een schadelijk product dat we niet toelaten op het festival en op de camping."

Creatief
Volgens Behlau probeert de organisatie alles buiten de deur te houden. "Mensen doen wel moeite. Ze verstoppen alles in hoekjes en gaatjes", zegt hij. "Ze zijn creatief, maar we letten er heel goed op."

Opbrengst
Commercieel gezien zou het Solar Weekend geen windeieren leggen als er lachgaspatronen te koop zouden zijn op het terrein. "Je zou er een heleboel aan kunnen verdienen, maar dat is niet wat wij in gedachte hebben", aldus Behlau.

Video: L1

Jubileum
Solar Weekend vindt voor de vijftiende keer plaats. Donderdag en vrijdag was er enkel een campingprogramma. Zaterdag gaat het festivalterrein open. Er worden zo'n 32.000 bezoekers verwacht. Daarmee is de jubileumeditie van het festival nagenoeg uitverkocht.

Line-up
De organisatie heeft onder anderen FeestDJRuud en Charlie Lownoise & Mental Theo gestrikt. Verder kan er ook gedanst worden op de beats van Fedde le Grand, Sidney Samson, Tony Junior, Zonderling en het Housequake van Erick E & Roog.

Lees ook: Jubileumeditie Solar Weekend van start: 'Het mooiste feest'

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen