Overslaan en naar de inhoud gaan

Lachgas inhalerende man met rijverbod rijdt in op politie

Geplaatst opzondag 19 april 2020 - 10:35

Een 19-jarige man uit Gennep wordt verdacht van poging tot doodslag omdat hij opzettelijk op een politievoertuig is ingereden. Dat deed hij onder invloed van lachgas.

Het gebeurde zaterdagavond laat op de A73 bij Boxmeer. Bij de wilde achtervolging raakte niemand gewond, meldt de politie.

Rijverbod
De Gennepenaar mocht helemaal niet achter het stuur zitten, omdat hij zaterdagmiddag een rijverbod had gekregen vanwege het gebruiken van lachgas. De man werd rond 22:50 uur echter alsnog gezien op de snelweg tussen Nijmegen en Boxmeer. Het viel agenten op dat hij in de auto wederom een substantie uit een ballon inhaleerde.

Op politie ingereden
De man bleek niet van plan te stoppen voor de politie en dus zetten agenten de achtervolging in, Daarbij scheurden de voertuigen door Boxmeer om vervolgens weer op de snelweg uit te komen. Bij de oprit van de A73 reed de automobilist moedwillig in op een politievoertuig.

Enkele tellen later kwam het wéér tot een aanrijding, maar ditmaal werd de Gennepenaar door de politie klemgereden en aangehouden. In totaal liepen twee politiewagens én de auto van de vluchter schade op.

Tenlastelegging
De man zit vast en wordt verdacht van een waslijst aan vergrijpen: hij wordt verdacht van poging tot doodslag, rijden zonder rijbewijs, rijden tijdens een rijverbod, rijden onder invloed, het verlaten van een plaats van een ongeval, dusdanig gedragen dat gevaar of hinder kan ontstaan én meerdere overtredingen in verband met de wet vervoer gevaarlijke stoffen.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen