Overslaan en naar de inhoud gaan

Lachgas inhalerende man met rijverbod rijdt in op politie

Geplaatst opzondag 19 april 2020 - 10:35

Een 19-jarige man uit Gennep wordt verdacht van poging tot doodslag omdat hij opzettelijk op een politievoertuig is ingereden. Dat deed hij onder invloed van lachgas.

Het gebeurde zaterdagavond laat op de A73 bij Boxmeer. Bij de wilde achtervolging raakte niemand gewond, meldt de politie.

Rijverbod
De Gennepenaar mocht helemaal niet achter het stuur zitten, omdat hij zaterdagmiddag een rijverbod had gekregen vanwege het gebruiken van lachgas. De man werd rond 22:50 uur echter alsnog gezien op de snelweg tussen Nijmegen en Boxmeer. Het viel agenten op dat hij in de auto wederom een substantie uit een ballon inhaleerde.

Op politie ingereden
De man bleek niet van plan te stoppen voor de politie en dus zetten agenten de achtervolging in, Daarbij scheurden de voertuigen door Boxmeer om vervolgens weer op de snelweg uit te komen. Bij de oprit van de A73 reed de automobilist moedwillig in op een politievoertuig.

Enkele tellen later kwam het wéér tot een aanrijding, maar ditmaal werd de Gennepenaar door de politie klemgereden en aangehouden. In totaal liepen twee politiewagens én de auto van de vluchter schade op.

Tenlastelegging
De man zit vast en wordt verdacht van een waslijst aan vergrijpen: hij wordt verdacht van poging tot doodslag, rijden zonder rijbewijs, rijden tijdens een rijverbod, rijden onder invloed, het verlaten van een plaats van een ongeval, dusdanig gedragen dat gevaar of hinder kan ontstaan én meerdere overtredingen in verband met de wet vervoer gevaarlijke stoffen.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen