Man opgepakt na oprijden terras Gennep (3 juni 2020)

Terrasongeluk Gennep: geen drank of drugs in het spel

De veroorzaker van het terrasongeluk in Gennep had niet gedronken en geen drugs gebruikt. Dat blijkt uit onderzoek van de politie.

stock lachgas
Positieve en negatieve reacties op mogelijk lachgasverbod

Het kabinet wil lachgas voor recreatief gebruik verbieden. De reacties op het wetsvoorstel lopen uiteen. "Een verbod is niet de goede weg", vindt verslavingsdeskundige Hans Dupont van Mondriaan.

Stadsherberg Gennep - ongeval terras - 4 jun 2020
Automobilist (19) gebruikte lachgas voor terrasongeluk

Uit onderzoek van de politie is gebleken dat de 19-jarige automobilist en zijn twee bijrijders inderdaad lachgas hadden gebruikt voor ze woensdagavond een terras in Gennep op reden.

achtervolging gennep
Lachgas inhalerende man met rijverbod rijdt in op politie

Een 19-jarige man uit Gennep wordt verdacht van poging tot doodslag omdat hij opzettelijk op een politievoertuig is ingereden. Dat deed hij onder invloed van lachgas.

Lachgas overval Roermond (10 dec 2019)
Tieners beroven lachgaskoerier van voorraad en kleding

Een lachgasverkoper (19) uit Sittard heeft dinsdagavond onder dwang in Roermond flessen met lachgas moeten afstaan aan drie tieners.

lachgaswinkel Venray
Verbod op lachgas: middel is gevaarlijker dan gedacht

Lachgas mag niet meer als roesmiddel worden gebruikt. Het kabinet verbiedt het onder jongeren razend populaire middel, omdat onderzoekers concluderen dat het gevaarlijker is dan gedacht.

Lachgaswinkel Venray Valse Lucht
Lachgaswinkel Venray alweer dicht: gemeente wil regelgeving

De eerste lachgaswinkel van Nederland, in Venray, was landelijk in het nieuws. Maar ondanks de aandacht was de winkel geen lang leven beschoren: na nog geen twee maanden sluiten de deuren alweer.

Politie stock
In de val gelokt: mannen jatten tientallen flessen lachgas

Gemaskerde mannen hebben vrijdagavond in Weert twee verkopers van lachgas in de val gelokt, overvallen en beroofd van tientallen gasflessen.

Auto crasht in maïsveld, bestuurder verstopt gasfles en vlucht

Een automobilist uit Geleen is in het Belgische Dilsen-Stokkem met zijn wagen gecrasht en daarna te voet gevlucht via de veerpont in Berg aan de Maas. Ook zijn passagier ging er na het ongeval te voet vandoor.

L1 test: lachgas in het verkeer is niet grappig

Het aantal ongelukken in het verkeer dat verband houdt met lachgas neemt explosief toe. Waren het er in 2016 nog zo'n zestig, dit jaar staat de teller - in augustus al - op bijna duizend.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV