Overslaan en naar de inhoud gaan

Laatste wapen Belgische militair Conings terecht

Geplaatst opmaandag 21 juni 2021 - 15:48

Belgische militairen hebben maandag het laatste wapen gevonden van militair Jürgen Conings. Het ging om een machinegeweer.

Conings was voortvluchtig en werd zondag in het Dilserbos, net over de grens bij Stein, dood aangetroffen.

De wekenlange zoekactie naar de bewapende militair is daarmee afgerond en alle veiligheidsmaatregelen die in Belgisch-Limburg van kracht waren, zijn volgens de gouverneur opgeheven.

Legerdepot
Conings had vijf weken geleden zware wapens meegenomen uit een legerdepot en verdween daarna spoorloos. In afscheidsbrieven bedreigde hij onder anderen virologen en de overheid. Politie en militairen zochten meermaals in het Nationaal Park Hoge Kempen, waar het Dilserbos onderdeel van is, met behulp van speurhonden naar de vermiste man. Zondag werd zijn lichaam gevonden, maar het laatste wapen werd niet meteen aangetroffen.

Justitie bevestigt identiteit
De Belgische justitie heeft maandag officieel bevestigd dat het gaat om Conings. Volgens forensisch onderzoek zou hij al één tot vier weken geleden overleden zijn. Hij heeft hij zich van het leven beroofd met een vuurwapen.

Lees ook: Tijdstip overlijden Jürgen Conings nog niet duidelijk

Heb jij hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900-0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen