Overslaan en naar de inhoud gaan

Laatste voorstelling 20ste Passiespelen opgevoerd

Geplaatst opzondag 13 september 2015 - 18:32

In Tegelen is zondagmiddag de laatste voorstelling van de Passiespelen opgevoerd.

Met de 25ste voorstelling van 'Lente in Galilea' komt er een eind aan de 20ste editie van de Passiespelen.

40.000 bezoekers
Zo'n 40.000 bezoekers kwamen dit jaar naar Tegelen voor het openluchtspektakel. Bij de organisatie overheerst dan ook tevredenheid. "Alle grote en kleine puzzelstukken zijn op een unieke wijze samengevallen", blikt regisseur Cees Rullens terug. "Door wat we onderweg als groep meemaakten, kwamen we bovendien dichter dan ooit bij elkaar en kreeg alles een intensere lading."

Jezus bedreigd
Dit jaar ontstond tijdens de Passiespelen de nodige consternatie nadat bekend werd dat hoofdrolspeler Abbie Chalgoum, die de rol van Jezus voor zijn rekening nam, bedreigd werd.

Lees ook: Bedreigde Passiespelen-Jezus in tranen tijdens interview

Voldoening
Ondanks die vervelende ervaring kijkt de acteur, in het dagelijks leven economieleraar, met voldoening terug op zijn Limburgse avontuur. "Vanaf de start van de optredens in mei dit jaar zat ik twee maal per week in de trein van Amsterdam, waar ik woon, naar Tegelen. Dat was pittig, maar de moeite waard", aldus Chalgoum. "Ik vond het fantastisch om mee te mogen doen."

Wie de Passiespelen graag een keer wil bezoeken, moet wel nog even geduld hebben. De volgende editie staat gepland voor 2020.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Politiebegeleiding voor bedreigde 'Jezus' Abbie Chalgoum
'Jezus' nodigt de burgemeester van Rotterdam uit
Hoofdrolspeler Passiespelen misschien in The Passion
'Jezus' ziet acteercarrière wel zitten
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen