Overslaan en naar de inhoud gaan

Laatste verdachte ontsnappingspoging Roermond opgepakt

Geplaatst opmaandag 10 september 2018 - 12:51

De laatste verdachte van betrokkenheid bij de ontsnappingspoging van crimineel Benaouf A. die nog voortvluchtig was, zit nu ook vast.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Amsterdam bevestigde een bericht daarover in het Parool. Men wilde bij de operatie onder meer een helikopter kapen.

Voorlopige hechtenis
De 39-jarige man, Abdelghafour L., meldde zich vorige week woensdag zelf bij de politie in Amsterdam. Vrijdag is hij voorgeleid aan de rechter-commissaris en in voorlopige hechtenis genomen.

Lees ook: 'Hoofdverdachte verijdelde helikopterontsnapping opgepakt'

Sleutelrol
L. is een van de negen verdachten die betrokken zouden zijn bij de mislukte ontsnappingspoging in de gevangenis in Roermond vorig jaar oktober. De 39-jarige man zou daarin een sleutelrol hebben gespeeld.

Mislukt
De poging mislukte, doordat de politie tijdig lucht kreeg van de plannen. Bij de achtervolging kwam in Roosteren één van de verdachten door een politiekogel om het leven.

Het proces tegen de verdachten gaat dinsdag van start.

Lees hier alles over de zaak rondom de mislukte ontsnappingspoging

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen