Overslaan en naar de inhoud gaan

Laatste speelrondes definitief zonder publiek in stadion

Geplaatst opvrijdag 7 mei 2021 - 16:49

Bij de laatste speelrondes in het betaalde voetbal zijn definitief geen toeschouwers welkom.

Dat is de uitkomst van het overleg dat het kabinet vrijdag voerde met de KNVB, de Eredivisie CV en de Keuken Kampioen Divisie. Voor de nacompetitiewedstrijden is er wel nog hoop.

Juridische basis
Volgens het kabinet ontbreekt de juridische basis om met toegangstesten toeschouwers toe te laten bij publieksevenementen. Hierdoor kan er geen publiek aanwezig zijn bij de laatste drie speelrondes van de Eredivisie en de laatste twee wedstrijdrondes in de Keuken Kampioen Divisie. De KNVB, Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie hopen nog wel publiek te kunnen ontvangen in de nacompetitie. Zowel in de strijd om promotie/degradatie als de play-offs om een ticket om volgend seizoen Europees voetbal te spelen. De organisaties blijven hierover in overleg met de KNVB.

Limburgse clubs
MVV Maastricht en Roda JC Kerkrade maakten onlangs deel uit van een Fieldlab-experiment. Bij hun thuiswedstrijden tegen respectievelijk FC Volendam en Jong AZ was een klein deel van het stadion gevuld met toeschouwers. Deze fans waren allemaal vooraf getest. Fortuna Sittard en VVV-Venlo spelen al sinds afgelopen september thuiswedstrijden zonder publiek. In het weekend waarin de Fieldlab-experimenten werden uitgevoerd in de Eredivisie speelden beide clubs een uitwedstrijd.

De komende anderhalve week spelen MVV en Roda JC nog elk een thuiswedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. Dat geldt ook voor Fortuna in de Eredivisie. VVV-Venlo speelt nog twee thuiswedstrijden.

Teleurgesteld
De KNVB laat weten teleurgesteld te zijn: "Het Nederlands betaald voetbal is zwaar teleurgesteld dat het wettelijke kader zolang op zich laat wachten, omdat eerder veelvuldig is gebleken dat in de stadions voetbalwedstrijden veilig en verantwoord kunnen worden georganiseerd met beperkt publiek", aldus de KNVB op de website.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen