Overslaan en naar de inhoud gaan

Laatste Schooldag Weert afgelast na ongeregeldheden

Geplaatst opvrijdag 19 april 2019 - 14:23

Middelbare school Philips van Horne in Weert heeft vrijdag alle festiviteiten rond de laatste schooldag van eindexamenleerlingen afgelast na ongeregeldheden.

Dat meldt de school op haar website.

Schade
Volgens de directeur zijn leerlingen betrapt bij het gooien van eieren, het beschadigen van auto's en het afsteken van vuurwerk. De leerlingen die zijn betrapt, draaien op voor de schade, kondigt de directie aan. Ook zijn ze geschorst tot aan de eindexamens. Raddraaiers die zakken voor hun eindexamen, zijn volgend jaar niet meer welkom op school.

Geen LSD meer
Philips van Horne heeft ervaring met ongeregeldheden tijdens de laatste schooldag. De afgelopen jaren zijn er regelmatig beperkingen opgelegd nadat leerlingen de laatste lesdag aangrepen om rotzooi te trappen. Om die reden wordt volgend jaar niets meer georganiseerd voor de leerlingen.

Uitgeleefd
"We hadden alles goed voorbereid met leerlingen en docenten. We hadden een mooi programma samengesteld. Daarbij zou toezicht worden gehouden. Maar een groep van zo'n 25 raddraaiers kwam 's ochtends al op school met eieren en spuitbussen." Daarmee hebben de kwaadwillende leerlingen zich uitgeleefd in de school en daarna ook buiten op geparkeerde auto's. "Zo gaan we niet met elkaar om", aldus Mueters.

Afgelast
Nog voordat de ochtend om was is daarom besloten de rest van het programma af te blazen. Directeur Jan Mueters zegt te betreuren dat de laatste schooldag (LSD) is afgelast, omdat nu ook welwillende leerlingen gedupeerd zijn.

Besloten feestje
Zo'n 80 leerlingen hielpen de school na afloop vrijwillig mee met het opruimen van de rommel na de festiviteiten. Met hen is daarna wel nog een beperkt programma gedraaid om de laatste schooldag te vieren.

L1mburg Centraal
Meer hierover in L1mburg Centraal

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen