Overslaan en naar de inhoud gaan

Laatste Schooldag Weert afgelast na ongeregeldheden

Geplaatst opvrijdag 19 april 2019 - 14:23

Middelbare school Philips van Horne in Weert heeft vrijdag alle festiviteiten rond de laatste schooldag van eindexamenleerlingen afgelast na ongeregeldheden.

Dat meldt de school op haar website.

Schade
Volgens de directeur zijn leerlingen betrapt bij het gooien van eieren, het beschadigen van auto's en het afsteken van vuurwerk. De leerlingen die zijn betrapt, draaien op voor de schade, kondigt de directie aan. Ook zijn ze geschorst tot aan de eindexamens. Raddraaiers die zakken voor hun eindexamen, zijn volgend jaar niet meer welkom op school.

Geen LSD meer
Philips van Horne heeft ervaring met ongeregeldheden tijdens de laatste schooldag. De afgelopen jaren zijn er regelmatig beperkingen opgelegd nadat leerlingen de laatste lesdag aangrepen om rotzooi te trappen. Om die reden wordt volgend jaar niets meer georganiseerd voor de leerlingen.

Uitgeleefd
"We hadden alles goed voorbereid met leerlingen en docenten. We hadden een mooi programma samengesteld. Daarbij zou toezicht worden gehouden. Maar een groep van zo'n 25 raddraaiers kwam 's ochtends al op school met eieren en spuitbussen." Daarmee hebben de kwaadwillende leerlingen zich uitgeleefd in de school en daarna ook buiten op geparkeerde auto's. "Zo gaan we niet met elkaar om", aldus Mueters.

Afgelast
Nog voordat de ochtend om was is daarom besloten de rest van het programma af te blazen. Directeur Jan Mueters zegt te betreuren dat de laatste schooldag (LSD) is afgelast, omdat nu ook welwillende leerlingen gedupeerd zijn.

Besloten feestje
Zo'n 80 leerlingen hielpen de school na afloop vrijwillig mee met het opruimen van de rommel na de festiviteiten. Met hen is daarna wel nog een beperkt programma gedraaid om de laatste schooldag te vieren.

L1mburg Centraal
Meer hierover in L1mburg Centraal

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen