Overslaan en naar de inhoud gaan

Laatste Schooldag Weert afgelast na ongeregeldheden

Geplaatst opvrijdag 19 april 2019 - 14:23

Middelbare school Philips van Horne in Weert heeft vrijdag alle festiviteiten rond de laatste schooldag van eindexamenleerlingen afgelast na ongeregeldheden.

Dat meldt de school op haar website.

Schade
Volgens de directeur zijn leerlingen betrapt bij het gooien van eieren, het beschadigen van auto's en het afsteken van vuurwerk. De leerlingen die zijn betrapt, draaien op voor de schade, kondigt de directie aan. Ook zijn ze geschorst tot aan de eindexamens. Raddraaiers die zakken voor hun eindexamen, zijn volgend jaar niet meer welkom op school.

Geen LSD meer
Philips van Horne heeft ervaring met ongeregeldheden tijdens de laatste schooldag. De afgelopen jaren zijn er regelmatig beperkingen opgelegd nadat leerlingen de laatste lesdag aangrepen om rotzooi te trappen. Om die reden wordt volgend jaar niets meer georganiseerd voor de leerlingen.

Uitgeleefd
"We hadden alles goed voorbereid met leerlingen en docenten. We hadden een mooi programma samengesteld. Daarbij zou toezicht worden gehouden. Maar een groep van zo'n 25 raddraaiers kwam 's ochtends al op school met eieren en spuitbussen." Daarmee hebben de kwaadwillende leerlingen zich uitgeleefd in de school en daarna ook buiten op geparkeerde auto's. "Zo gaan we niet met elkaar om", aldus Mueters.

Afgelast
Nog voordat de ochtend om was is daarom besloten de rest van het programma af te blazen. Directeur Jan Mueters zegt te betreuren dat de laatste schooldag (LSD) is afgelast, omdat nu ook welwillende leerlingen gedupeerd zijn.

Besloten feestje
Zo'n 80 leerlingen hielpen de school na afloop vrijwillig mee met het opruimen van de rommel na de festiviteiten. Met hen is daarna wel nog een beperkt programma gedraaid om de laatste schooldag te vieren.

L1mburg Centraal
Meer hierover in L1mburg Centraal

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen