Overslaan en naar de inhoud gaan

Laatste Schooldag Weert afgelast na ongeregeldheden

Geplaatst opvrijdag 19 april 2019 - 14:23

Middelbare school Philips van Horne in Weert heeft vrijdag alle festiviteiten rond de laatste schooldag van eindexamenleerlingen afgelast na ongeregeldheden.

Dat meldt de school op haar website.

Schade
Volgens de directeur zijn leerlingen betrapt bij het gooien van eieren, het beschadigen van auto's en het afsteken van vuurwerk. De leerlingen die zijn betrapt, draaien op voor de schade, kondigt de directie aan. Ook zijn ze geschorst tot aan de eindexamens. Raddraaiers die zakken voor hun eindexamen, zijn volgend jaar niet meer welkom op school.

Geen LSD meer
Philips van Horne heeft ervaring met ongeregeldheden tijdens de laatste schooldag. De afgelopen jaren zijn er regelmatig beperkingen opgelegd nadat leerlingen de laatste lesdag aangrepen om rotzooi te trappen. Om die reden wordt volgend jaar niets meer georganiseerd voor de leerlingen.

Uitgeleefd
"We hadden alles goed voorbereid met leerlingen en docenten. We hadden een mooi programma samengesteld. Daarbij zou toezicht worden gehouden. Maar een groep van zo'n 25 raddraaiers kwam 's ochtends al op school met eieren en spuitbussen." Daarmee hebben de kwaadwillende leerlingen zich uitgeleefd in de school en daarna ook buiten op geparkeerde auto's. "Zo gaan we niet met elkaar om", aldus Mueters.

Afgelast
Nog voordat de ochtend om was is daarom besloten de rest van het programma af te blazen. Directeur Jan Mueters zegt te betreuren dat de laatste schooldag (LSD) is afgelast, omdat nu ook welwillende leerlingen gedupeerd zijn.

Besloten feestje
Zo'n 80 leerlingen hielpen de school na afloop vrijwillig mee met het opruimen van de rommel na de festiviteiten. Met hen is daarna wel nog een beperkt programma gedraaid om de laatste schooldag te vieren.

L1mburg Centraal
Meer hierover in L1mburg Centraal

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen