Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Laatste Schooldag Weert afgelast na ongeregeldheden

Geplaatst opvrijdag 19 april 2019 - 14:23

Middelbare school Philips van Horne in Weert heeft vrijdag alle festiviteiten rond de laatste schooldag van eindexamenleerlingen afgelast na ongeregeldheden.

Dat meldt de school op haar website.

Schade
Volgens de directeur zijn leerlingen betrapt bij het gooien van eieren, het beschadigen van auto's en het afsteken van vuurwerk. De leerlingen die zijn betrapt, draaien op voor de schade, kondigt de directie aan. Ook zijn ze geschorst tot aan de eindexamens. Raddraaiers die zakken voor hun eindexamen, zijn volgend jaar niet meer welkom op school.

Geen LSD meer
Philips van Horne heeft ervaring met ongeregeldheden tijdens de laatste schooldag. De afgelopen jaren zijn er regelmatig beperkingen opgelegd nadat leerlingen de laatste lesdag aangrepen om rotzooi te trappen. Om die reden wordt volgend jaar niets meer georganiseerd voor de leerlingen.

Uitgeleefd
"We hadden alles goed voorbereid met leerlingen en docenten. We hadden een mooi programma samengesteld. Daarbij zou toezicht worden gehouden. Maar een groep van zo'n 25 raddraaiers kwam 's ochtends al op school met eieren en spuitbussen." Daarmee hebben de kwaadwillende leerlingen zich uitgeleefd in de school en daarna ook buiten op geparkeerde auto's. "Zo gaan we niet met elkaar om", aldus Mueters.

Afgelast
Nog voordat de ochtend om was is daarom besloten de rest van het programma af te blazen. Directeur Jan Mueters zegt te betreuren dat de laatste schooldag (LSD) is afgelast, omdat nu ook welwillende leerlingen gedupeerd zijn.

Besloten feestje
Zo'n 80 leerlingen hielpen de school na afloop vrijwillig mee met het opruimen van de rommel na de festiviteiten. Met hen is daarna wel nog een beperkt programma gedraaid om de laatste schooldag te vieren.

L1mburg Centraal
Meer hierover in L1mburg Centraal

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen