Overslaan en naar de inhoud gaan

Laatste raadsvergadering Brunssum zonder burgemeester

Geplaatst opdinsdag 12 december 2017 - 19:39

Burgemeester Luc Winants is niet aanwezig bij zijn laatste raadsvergadering in Brunssum.

In de vergadering wordt dinsdagavond opnieuw gesproken over de omstreden wethouder Jo Palmen. Op de agende staat een langslepend conflict tussen hem en de gemeente.

Lees ook: Palmen wil 'met een schoon hemd in de samenleving' staan

Opgestapt
Palmen was eerst raadslid in Brunssum, maar werd korte tijd geleden benoemd tot wethouder. Toen daarna bleek dat een integriteitsonderzoek negatief uitpakte, wilde een meerderheid van de raad hem niet wegsturen. Burgemeester Winants besloot vervolgens om op te stappen. Gerd Leers volgt hem per 1 januari op als waarnemend burgemeester.

Groot gevaar
Uit het integriteitsonderzoek blijkt dat Jo Palmen als wethouder een groot gevaar vormt voor Brunssum. De minister van Binnenlandse Zaken bemoeit zich inmiddels ook al met het conflict en bekijkt of het mogelijk is om in te grijpen.

Lees ook: Minister overlegt over omstreden wethouder Jo Palmen

Mogelijk wordt dinsdagavond opnieuw gesproken over het al dan niet aanblijven van Palmen als wethouder.

Volg L1-verslaggever Marcel Penders vanuit de raadszaal.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen