Overslaan en naar de inhoud gaan

Laatste patiënt onder het mes in ziekenhuis Brunssum

Geplaatst opvrijdag 7 augustus 2015 - 16:40

In het Zuyderland Medisch Centrum in Brunssum (voorheen Atrium) is vrijdagmiddag de laatste klinische operatie uitgevoerd.

De vier operatiekamers, de dagverpleging en verpleegafdeling van Brunssum verhuizen naar Heerlen, waar in september de nieuwbouw wordt geopend. Wel worden in Zuyderland Brunssum nog tot in het voorjaar van 2016 oogoperaties uitgevoerd in de poliklinische 'OK' van het Oogheelkundig Dagcentrum.

Zorgplein
Ook andere afdelingen blijven voorlopig operatief. Onder meer poliklinieken, onderzoeksafdelingen, bijzondere tandheelkunde, de Nederlandse Obesitaskliniek en het Geheugencentrum gaan straks naar het in aanbouw zijnde zorgplein 'MIJN' in Brunssum.

Mevrouw Ritzen
De eerste operatie in Brunssum werd begin jaren '60 uitgevoerd. Tussen 1990 en 2000 maakte het aantal operaties een sterke groei door en na de sluiting van de operatiekamers op de locatie Kerkrade in 2001 steeg dat aantal nog verder. In 2014 werden tussen de 10.000 en 12.000 operaties uitgevoerd in Brunssum. Vrijdag rond 14:30 uur ging mevrouw Ritzen als laatste onder het mes in het ziekenhuis.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Atrium en Orbis heten vanaf nu Zuyderland
Provincie wil geen invloed bij fusies ziekenhuizen
Ziekenhuis Weert gaat nieuw personeel strenger controleren
Langere wachtlijst Zuyderland door nieuw ICT-systeem
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Speel zelf mee met het OLS op 5 juli!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en schiet mee
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen