Overslaan en naar de inhoud gaan

Laatste patiënt onder het mes in ziekenhuis Brunssum

Geplaatst opvrijdag 7 augustus 2015 - 16:40

In het Zuyderland Medisch Centrum in Brunssum (voorheen Atrium) is vrijdagmiddag de laatste klinische operatie uitgevoerd.

De vier operatiekamers, de dagverpleging en verpleegafdeling van Brunssum verhuizen naar Heerlen, waar in september de nieuwbouw wordt geopend. Wel worden in Zuyderland Brunssum nog tot in het voorjaar van 2016 oogoperaties uitgevoerd in de poliklinische 'OK' van het Oogheelkundig Dagcentrum.

Zorgplein
Ook andere afdelingen blijven voorlopig operatief. Onder meer poliklinieken, onderzoeksafdelingen, bijzondere tandheelkunde, de Nederlandse Obesitaskliniek en het Geheugencentrum gaan straks naar het in aanbouw zijnde zorgplein 'MIJN' in Brunssum.

Mevrouw Ritzen
De eerste operatie in Brunssum werd begin jaren '60 uitgevoerd. Tussen 1990 en 2000 maakte het aantal operaties een sterke groei door en na de sluiting van de operatiekamers op de locatie Kerkrade in 2001 steeg dat aantal nog verder. In 2014 werden tussen de 10.000 en 12.000 operaties uitgevoerd in Brunssum. Vrijdag rond 14:30 uur ging mevrouw Ritzen als laatste onder het mes in het ziekenhuis.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Atrium en Orbis heten vanaf nu Zuyderland
Provincie wil geen invloed bij fusies ziekenhuizen
Ziekenhuis Weert gaat nieuw personeel strenger controleren
Langere wachtlijst Zuyderland door nieuw ICT-systeem
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen