Overslaan en naar de inhoud gaan

Laatste opnamedag voor studio Theelen in Munstergeleen

Geplaatst opvrijdag 5 juni 2020 - 19:20

Studio Theelen in Munstergeleen heeft zaterdag de laatste opnamedag. Daarna gaat de stekker er na 45 jaar definitief uit.

In de studio van de familie Theelen in de historische Karelhoeve hebben veel Limburgse muziekverenigingen opnames laten maken.

Moeilijk besluit
"Het besluit om te stoppen is moeilijk geweest, zowel zakelijk als emotioneel", zegt Emmanuel Theelen. Door de opkomst van de computer is het de laatste jaren makkelijker worden voor muzikanten om thuis eigen opnames te produceren. "Daarnaast is de cd-verkoop ingestort waardoor bijvoorbeeld een carnavalsvereninging geen budget meer heeft om nieuwe opnames te laten maken", aldus Theelen.

Video: L1

Muzikale kriebels
Voor de 80-jarige Jan Theelen en zijn 76-jarige echtgenote Caecil is het fijn om in de toekomst rustiger aan te doen. "Toch zal ik blijven doorgaan met het arrangeren van muziek", zegt Jan Theelen. De studiobaas ontving in 2007 de Oeuvreprijs voor het Limburgse Lied tijdens de Nach van 't Limburgs Leed in Venlo. In 2016 verscheen een documentaire over Theelen, gemaakt door cineast Ton Polman uit Munstergeleen.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen