Overslaan en naar de inhoud gaan

Laatste opnamedag voor studio Theelen in Munstergeleen

Geplaatst opvrijdag 5 juni 2020 - 19:20

Studio Theelen in Munstergeleen heeft zaterdag de laatste opnamedag. Daarna gaat de stekker er na 45 jaar definitief uit.

In de studio van de familie Theelen in de historische Karelhoeve hebben veel Limburgse muziekverenigingen opnames laten maken.

Moeilijk besluit
"Het besluit om te stoppen is moeilijk geweest, zowel zakelijk als emotioneel", zegt Emmanuel Theelen. Door de opkomst van de computer is het de laatste jaren makkelijker worden voor muzikanten om thuis eigen opnames te produceren. "Daarnaast is de cd-verkoop ingestort waardoor bijvoorbeeld een carnavalsvereninging geen budget meer heeft om nieuwe opnames te laten maken", aldus Theelen.

Video: L1

Muzikale kriebels
Voor de 80-jarige Jan Theelen en zijn 76-jarige echtgenote Caecil is het fijn om in de toekomst rustiger aan te doen. "Toch zal ik blijven doorgaan met het arrangeren van muziek", zegt Jan Theelen. De studiobaas ontving in 2007 de Oeuvreprijs voor het Limburgse Lied tijdens de Nach van 't Limburgs Leed in Venlo. In 2016 verscheen een documentaire over Theelen, gemaakt door cineast Ton Polman uit Munstergeleen.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen