Overslaan en naar de inhoud gaan

Laatste kans voor Brech om iets te zeggen over Verstappen

Geplaatst opvrijdag 16 oktober 2020 - 6:41

Op de laatste zittingsdag in de strafzaak tegen Jos Brech krijgt hij de kans nog een keer iets te zeggen over Nicky Verstappen.

Brech wordt verdacht van het doden, misbruiken en ontvoeren van de 11-jarige jongen in 1998. Hij heeft dat altijd ontkend.

Het laatste woord
Tegen de 57-jarige Brech is een celstraf van vijftien jaar en tbs met dwangverpleging geƫist. Zijn advocaat Gerald Roethof pleitte voor vrijspraak. Het Openbaar Ministerie en de verdediging mogen vrijdag nog op elkaar reageren, daarna krijgt Brech het laatste woord. Wanneer de rechtbank Maastricht uitspraak doet, is nog niet duidelijk.

Lees ook: Justitie eist 15 jaar gevangenis voor doden Nicky Verstappen

Lang gezwegen
De 11-jarige Nicky uit Heibloem verdween 10 augustus 1998 toen hij op zomerkamp was op de Brunssummerheide in Limburg. Een dag later werd zijn lichaam een kleine anderhalve kilometer verderop gevonden. Brech heeft - na lang te hebben gezwegen - toegegeven dat hij Nicky had gevonden op de heide, maar de jongen was volgens hem toen al overleden. Hij zou dat niet hebben durven melden bij de politie omdat hij een zedenverleden heeft.

Lees ook: Advocaat van Jos Brech: 'Er is twijfel, dan spreekt u vrij'

Grootschalig DNA-onderzoek
Lang leek de zaak onopgelost te blijven, tot Brech twee jaar geleden naar voren kwam uit een DNA-onderzoek. Zijn DNA was aangetroffen op de onderbroek en pyjamabroek van Nicky. Brech had niet meegewerkt aan het grootschalige DNA-verwantschapsonderzoek. Maar omdat zijn familie hem als vermist had opgegeven en spullen waar zijn DNA op zat naar de politie had gestuurd, kwam er een 100 procent-DNA-match uit naar voren. Na een klopjacht werd hij aangehouden in Spanje.

1Limburg doet vrijdag live verslag van de zaak.

Lees hier alles over de zaak Nicky Verstappen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen