Overslaan en naar de inhoud gaan

Laatste getuige gehoord voor Venlose 'vergismoord'

Geplaatst opdinsdag 8 mei 2018 - 8:38

Bijna zes jaar na de moord op de Russische Tanja Gurskaja (39) nadert de zaak zijn climax. Er wordt nog één getuige gehoord, voordat de zogenoemde 'vergismoord' in oktober aan de rechter wordt voorgelegd.

Woensdag wordt de laatste getuige aan de tand gevoeld. Een andere getuige is vorige week nog op gesprek geweest om de laatste details door te spreken.

Drugs en huurmoordenaars
Een ruzie tussen John B. en Wilmo, de vriend van Tanja, zou eind 2012 hebben geleid tot de dood van de vrouw. De mannen waren eerder zakenpartners in de drugswereld. John zou huurmoordenaars hebben ingezet om zijn voormalig compagnon om te leggen, iets dat hij zelf ontkent. Wilmo stelt dat hij het doelwit was en Tanja per ongeluk werd doodgeschoten, voor hun huis in Venlo. Die lijn lijkt justitie ook te volgen.

Belastende verklaring
Deze vermeende huurmoordenaars, Janis V. uit Letland en Dennis W. uit Roermond, zitten nog vast. Ze zouden 'opdrachtgever' John kennen uit het circuit; Dennis zat met hem in dezelfde gevangenis en Janis was een bekende in de drugswereld. Dennis is ooit aan een verklaring over zijn maat begonnen, maar hield halverwege dat verhaal op met praten. Het is de vraag of hij alsnog belastend zal verklaren.

Omvangrijke zaak
Hoewel het onderzoek zo goed als klaar is, wordt de zaak pas in de tweede week van oktober inhoudelijk behandeld. De rechtbank laat weten dat het gaat om een 'omvangrijke zaak'. Er worden vier dagen uitgetrokken voor de behandeling en met de zomer op komst, was het simpelweg niet mogelijk om betrokkenen eerder voor de rechter te krijgen.

De zaak komt na bijna zes jaar ten einde. Aanvullende onderzoeken, nieuwe getuigenverklaringen en slordigheden tijdens het proces zorgden voor forse vertraging.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen