Overslaan en naar de inhoud gaan

Laatste dag voor Kalenderfabriek in Beek

Geplaatst opwoensdag 4 maart 2015 - 17:28

De Nederlandse Kalenderfabriek in Beek is failliet.

De tachtig jaar oude firma is het slachtoffer geworden van de aanhoudende crisis.

Geen traditie meer
Steeds minder bedrijven bleken er de laatste jaren trek in te hebben om de traditionele weekkalenders als relatiegeschenk cadeau te doen. En als ze dat al wilden, bestelden ze die pas in de laatste vier maanden van het jaar waardoor de fabriek werkzaamheden moest uitbesteden, hetgeen weer de nodige extra kosten met zich meebracht. Dat zegt curator mr. Dominique Roomberg tegen Limburgs Dagblad / Dagblad de Limburger. Hij is belast met de verdere afwikkeling van het faillissement.

Ontslag
Er is ontslag aangevraagd voor alle 23 werknemers. Volgens de curator is er belangstelling voor een doorstart, al wil hij nog niet aangeven met welke partij hij daarover gaat praten.

Meer hierover donderdag in de Limburgse kranten.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Doorstart voor Beekse Kalenderfabriek
Laatste dag kalenderfabriek Beek op 1 maart
Nu ook faillissementsverzoek voor ketens Macintosh
200 Limburgers op straat door failliete schoenverkopers
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen