Overslaan en naar de inhoud gaan

Laatste dag voor Kalenderfabriek in Beek

Geplaatst opwoensdag 4 maart 2015 - 17:28

De Nederlandse Kalenderfabriek in Beek is failliet.

De tachtig jaar oude firma is het slachtoffer geworden van de aanhoudende crisis.

Geen traditie meer
Steeds minder bedrijven bleken er de laatste jaren trek in te hebben om de traditionele weekkalenders als relatiegeschenk cadeau te doen. En als ze dat al wilden, bestelden ze die pas in de laatste vier maanden van het jaar waardoor de fabriek werkzaamheden moest uitbesteden, hetgeen weer de nodige extra kosten met zich meebracht. Dat zegt curator mr. Dominique Roomberg tegen Limburgs Dagblad / Dagblad de Limburger. Hij is belast met de verdere afwikkeling van het faillissement.

Ontslag
Er is ontslag aangevraagd voor alle 23 werknemers. Volgens de curator is er belangstelling voor een doorstart, al wil hij nog niet aangeven met welke partij hij daarover gaat praten.

Meer hierover donderdag in de Limburgse kranten.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Doorstart voor Beekse Kalenderfabriek
Laatste dag kalenderfabriek Beek op 1 maart
Nu ook faillissementsverzoek voor ketens Macintosh
200 Limburgers op straat door failliete schoenverkopers
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen