Overslaan en naar de inhoud gaan

Laatste dag kalenderfabriek Beek op 1 maart

Geplaatst opwoensdag 24 december 2014 - 6:51

De Nederlandse Kalender Fabriek NKF in Beek, al tachtig jaar fabrikant van reclamekalenders, heeft bij het UWV per 1 maart ontslag aangevraagd voor alle zestien productiemedewerkers.

Het bedrijf wil opdrachten van klanten voortaan uitbesteden en de fabriek afstoten. "Wij willen ons met een klein team van zeven mensen enkel gaan bezighouden met de verkoop", zegt directeur/ eigenaar Mariëlle Hamelers. Het personeel heeft het nieuws afgelopen vrijdag te horen gekregen.

Productiepiek
Hamelers zegt dat het in de huidige tijd onmogelijk is geworden om de productiepiek tegen het einde van het jaar op te vangen. "Klanten besluiten steeds later om een order te plaatsen en willen
ook nog eens steeds sneller bediend worden. Dat levert een enorme berg opdrachten op in vier maanden, terwijl er in de andere acht maanden nauwelijks werk is."

Rode cijfers
NKF is in gesprek met een aantal partijen om de productie over te nemen. De fabriek zal, wanneer de nabestellingen zijn afgewerkt en de voorraad papier is geminimaliseerd, worden verkocht.
De exploitatie stond de afgelopen jaren al stevig onder druk. Er werd net break-even gedraaid. Dit jaar dreigen rode cijfers voor NKF.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Liof-topman Pascal Vossen ontslagen
componenta
Eerste 100 banen weg bij ijzergieterij Componenta
Tractordealer in Grubbenvorst ontslaat helft personeel
Ontslag Bedrijf Office Werk
Zorginstelling Pergamijn schrapt 65 banen
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen