Overslaan en naar de inhoud gaan

Laatste dag kalenderfabriek Beek op 1 maart

Geplaatst opwoensdag 24 december 2014 - 6:51

De Nederlandse Kalender Fabriek NKF in Beek, al tachtig jaar fabrikant van reclamekalenders, heeft bij het UWV per 1 maart ontslag aangevraagd voor alle zestien productiemedewerkers.

Het bedrijf wil opdrachten van klanten voortaan uitbesteden en de fabriek afstoten. "Wij willen ons met een klein team van zeven mensen enkel gaan bezighouden met de verkoop", zegt directeur/ eigenaar Mariëlle Hamelers. Het personeel heeft het nieuws afgelopen vrijdag te horen gekregen.

Productiepiek
Hamelers zegt dat het in de huidige tijd onmogelijk is geworden om de productiepiek tegen het einde van het jaar op te vangen. "Klanten besluiten steeds later om een order te plaatsen en willen
ook nog eens steeds sneller bediend worden. Dat levert een enorme berg opdrachten op in vier maanden, terwijl er in de andere acht maanden nauwelijks werk is."

Rode cijfers
NKF is in gesprek met een aantal partijen om de productie over te nemen. De fabriek zal, wanneer de nabestellingen zijn afgewerkt en de voorraad papier is geminimaliseerd, worden verkocht.
De exploitatie stond de afgelopen jaren al stevig onder druk. Er werd net break-even gedraaid. Dit jaar dreigen rode cijfers voor NKF.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Liof-topman Pascal Vossen ontslagen
componenta
Eerste 100 banen weg bij ijzergieterij Componenta
Tractordealer in Grubbenvorst ontslaat helft personeel
Ontslag Bedrijf Office Werk
Zorginstelling Pergamijn schrapt 65 banen
Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen