Overslaan en naar de inhoud gaan

Laatste dag kalenderfabriek Beek op 1 maart

Geplaatst opwoensdag 24 december 2014 - 6:51

De Nederlandse Kalender Fabriek NKF in Beek, al tachtig jaar fabrikant van reclamekalenders, heeft bij het UWV per 1 maart ontslag aangevraagd voor alle zestien productiemedewerkers.

Het bedrijf wil opdrachten van klanten voortaan uitbesteden en de fabriek afstoten. "Wij willen ons met een klein team van zeven mensen enkel gaan bezighouden met de verkoop", zegt directeur/ eigenaar Mariëlle Hamelers. Het personeel heeft het nieuws afgelopen vrijdag te horen gekregen.

Productiepiek
Hamelers zegt dat het in de huidige tijd onmogelijk is geworden om de productiepiek tegen het einde van het jaar op te vangen. "Klanten besluiten steeds later om een order te plaatsen en willen
ook nog eens steeds sneller bediend worden. Dat levert een enorme berg opdrachten op in vier maanden, terwijl er in de andere acht maanden nauwelijks werk is."

Rode cijfers
NKF is in gesprek met een aantal partijen om de productie over te nemen. De fabriek zal, wanneer de nabestellingen zijn afgewerkt en de voorraad papier is geminimaliseerd, worden verkocht.
De exploitatie stond de afgelopen jaren al stevig onder druk. Er werd net break-even gedraaid. Dit jaar dreigen rode cijfers voor NKF.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Liof-topman Pascal Vossen ontslagen
componenta
Eerste 100 banen weg bij ijzergieterij Componenta
Tractordealer in Grubbenvorst ontslaat helft personeel
Ontslag Bedrijf Office Werk
Zorginstelling Pergamijn schrapt 65 banen
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen