Overslaan en naar de inhoud gaan

Laatste daad Bovens: gouverneurspenning voor hulpverleners

Geplaatst opmaandag 19 april 2021 - 12:47

Vertrekkend gouverneur Theo Bovens heeft de gouverneurspenning symbolisch toegekend aan alle Limburgers die hebben geholpen en nog altijd helpen aan het verlichten van alle zorgen als gevolg van de coronacrisis.

De onderscheiding is niet alleen bedoeld voor alle professionals in de zorg, hulpverlening of toezicht en handhaving, maar ook voor alle vrijwilligers, mantelzorgers of buurtgenoten die klaarstaan voor iemand in de eigen wijk of straat.

De oorkonde van deze gouverneurspenning is het laatste officiële document waarop Theo Bovens als gouverneur zijn handtekening heeft gezet. De penning kan een gouverneur zelfstandig toekennen aan een vereniging, organisatie of persoon die hij waardeert of een bijzondere band mee onderhoudt.

Afscheidsvideo
De letterlijke tekst op de symbolische legpenning luidt: Alle Limburgers, die geholpen hebben de zorgen tijdens de coronacrisis 2020-2021 te verlichten.

Bovens heeft ook een afscheidsvideo opgenomen waarin de inwoners van Limburg bedankt voor de steun en het vertrouwen in de afgelopen tien jaar.

Video: Provincie Limburg

Lof
In de laatste vergadering van het Limburgs Parlement waarbij Bovens als gouverneur aanwezig was, werd hem ook nog heel wat lof toegezwaaid. Al zou een meerderheid afgelopen vrijdag een week geleden zeer waarschijnlijk een motie van wantrouwen tegen hem hebben gesteund.

Lees ook: Johan Remkes waarnemend gouverneur van Limburg

Burgervader
De Partij voor de Dieren (PvdD) noemde Bovens een bijzonder aimabel persoon en een bruggenbouwer die niet boven maar tussen de mensen stond. ‘Hij was ook echt een burgervader, bijvoorbeeld in deze tijd van corona waarin dat hard nodig is’, aldus de PvdD. Bovens eigen partij, het CDA, omschreef hem ook als een gouverneur die tussen de mensen stond 'en daardoor zeer gewaardeerd'.

Respect
GroenLinks sprak 'heel veel dank en respect uit voor onze gouverneur' en de PvdA noemde de houding van Bovens in de huidige bestuurscrisis een voorbeeld. 'Hij heeft nogmaals zijn hart voor Limburg laten zien', zo zegt de PvdA. De VVD had het ook over respect voor de manier waarop Bovens met de situatie is omgegaan. Ook die partij gebruikte de term hart voor Limburg. 'Dat hij dat heeft, daar twijfelt niemand aan'.

De SP stelde dat 'we kritisch op elkaar zijn geweest. Desondanks veel waardering. Het siert hem dat hij voor een warme overdracht voor zijn voorlopige opvolger zorgt'. 50Plus vond het 'doodzonde' dat Bovens vertrekt. 'Het doet mij ook pijn en is verschrikkelijk jammer. Bovens stond echt boven de partijen. Hij kon ook vuurtjes blussen. Dat moet een ander nog maar eens zien te doen', aldus 50Plus.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen