Overslaan en naar de inhoud gaan

Laatste daad Bovens: gouverneurspenning voor hulpverleners

Geplaatst opmaandag 19 april 2021 - 12:47

Vertrekkend gouverneur Theo Bovens heeft de gouverneurspenning symbolisch toegekend aan alle Limburgers die hebben geholpen en nog altijd helpen aan het verlichten van alle zorgen als gevolg van de coronacrisis.

De onderscheiding is niet alleen bedoeld voor alle professionals in de zorg, hulpverlening of toezicht en handhaving, maar ook voor alle vrijwilligers, mantelzorgers of buurtgenoten die klaarstaan voor iemand in de eigen wijk of straat.

De oorkonde van deze gouverneurspenning is het laatste officiële document waarop Theo Bovens als gouverneur zijn handtekening heeft gezet. De penning kan een gouverneur zelfstandig toekennen aan een vereniging, organisatie of persoon die hij waardeert of een bijzondere band mee onderhoudt.

Afscheidsvideo
De letterlijke tekst op de symbolische legpenning luidt: Alle Limburgers, die geholpen hebben de zorgen tijdens de coronacrisis 2020-2021 te verlichten.

Bovens heeft ook een afscheidsvideo opgenomen waarin de inwoners van Limburg bedankt voor de steun en het vertrouwen in de afgelopen tien jaar.

Video: Provincie Limburg

Lof
In de laatste vergadering van het Limburgs Parlement waarbij Bovens als gouverneur aanwezig was, werd hem ook nog heel wat lof toegezwaaid. Al zou een meerderheid afgelopen vrijdag een week geleden zeer waarschijnlijk een motie van wantrouwen tegen hem hebben gesteund.

Lees ook: Johan Remkes waarnemend gouverneur van Limburg

Burgervader
De Partij voor de Dieren (PvdD) noemde Bovens een bijzonder aimabel persoon en een bruggenbouwer die niet boven maar tussen de mensen stond. ‘Hij was ook echt een burgervader, bijvoorbeeld in deze tijd van corona waarin dat hard nodig is’, aldus de PvdD. Bovens eigen partij, het CDA, omschreef hem ook als een gouverneur die tussen de mensen stond 'en daardoor zeer gewaardeerd'.

Respect
GroenLinks sprak 'heel veel dank en respect uit voor onze gouverneur' en de PvdA noemde de houding van Bovens in de huidige bestuurscrisis een voorbeeld. 'Hij heeft nogmaals zijn hart voor Limburg laten zien', zo zegt de PvdA. De VVD had het ook over respect voor de manier waarop Bovens met de situatie is omgegaan. Ook die partij gebruikte de term hart voor Limburg. 'Dat hij dat heeft, daar twijfelt niemand aan'.

De SP stelde dat 'we kritisch op elkaar zijn geweest. Desondanks veel waardering. Het siert hem dat hij voor een warme overdracht voor zijn voorlopige opvolger zorgt'. 50Plus vond het 'doodzonde' dat Bovens vertrekt. 'Het doet mij ook pijn en is verschrikkelijk jammer. Bovens stond echt boven de partijen. Hij kon ook vuurtjes blussen. Dat moet een ander nog maar eens zien te doen', aldus 50Plus.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen