Overslaan en naar de inhoud gaan

Laatste daad Bovens: gouverneurspenning voor hulpverleners

Geplaatst opmaandag 19 april 2021 - 12:47

Vertrekkend gouverneur Theo Bovens heeft de gouverneurspenning symbolisch toegekend aan alle Limburgers die hebben geholpen en nog altijd helpen aan het verlichten van alle zorgen als gevolg van de coronacrisis.

De onderscheiding is niet alleen bedoeld voor alle professionals in de zorg, hulpverlening of toezicht en handhaving, maar ook voor alle vrijwilligers, mantelzorgers of buurtgenoten die klaarstaan voor iemand in de eigen wijk of straat.

De oorkonde van deze gouverneurspenning is het laatste officiële document waarop Theo Bovens als gouverneur zijn handtekening heeft gezet. De penning kan een gouverneur zelfstandig toekennen aan een vereniging, organisatie of persoon die hij waardeert of een bijzondere band mee onderhoudt.

Afscheidsvideo
De letterlijke tekst op de symbolische legpenning luidt: Alle Limburgers, die geholpen hebben de zorgen tijdens de coronacrisis 2020-2021 te verlichten.

Bovens heeft ook een afscheidsvideo opgenomen waarin de inwoners van Limburg bedankt voor de steun en het vertrouwen in de afgelopen tien jaar.

Video: Provincie Limburg

Lof
In de laatste vergadering van het Limburgs Parlement waarbij Bovens als gouverneur aanwezig was, werd hem ook nog heel wat lof toegezwaaid. Al zou een meerderheid afgelopen vrijdag een week geleden zeer waarschijnlijk een motie van wantrouwen tegen hem hebben gesteund.

Lees ook: Johan Remkes waarnemend gouverneur van Limburg

Burgervader
De Partij voor de Dieren (PvdD) noemde Bovens een bijzonder aimabel persoon en een bruggenbouwer die niet boven maar tussen de mensen stond. ‘Hij was ook echt een burgervader, bijvoorbeeld in deze tijd van corona waarin dat hard nodig is’, aldus de PvdD. Bovens eigen partij, het CDA, omschreef hem ook als een gouverneur die tussen de mensen stond 'en daardoor zeer gewaardeerd'.

Respect
GroenLinks sprak 'heel veel dank en respect uit voor onze gouverneur' en de PvdA noemde de houding van Bovens in de huidige bestuurscrisis een voorbeeld. 'Hij heeft nogmaals zijn hart voor Limburg laten zien', zo zegt de PvdA. De VVD had het ook over respect voor de manier waarop Bovens met de situatie is omgegaan. Ook die partij gebruikte de term hart voor Limburg. 'Dat hij dat heeft, daar twijfelt niemand aan'.

De SP stelde dat 'we kritisch op elkaar zijn geweest. Desondanks veel waardering. Het siert hem dat hij voor een warme overdracht voor zijn voorlopige opvolger zorgt'. 50Plus vond het 'doodzonde' dat Bovens vertrekt. 'Het doet mij ook pijn en is verschrikkelijk jammer. Bovens stond echt boven de partijen. Hij kon ook vuurtjes blussen. Dat moet een ander nog maar eens zien te doen', aldus 50Plus.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen