Overslaan en naar de inhoud gaan

Laatste adoptiegraf Margraten toegekend

Geplaatst opdonderdag 15 oktober 2015 - 11:40

Gouverneur Theo Bovens reikt op 14 november het laatste adoptiecertificaat uit van de Amerikaanse begraafplaats in Margraten.

Daarmee zijn alle 10.023 militairen geadopteerd. Het gaat om de meer dan achtduizend graven, plus de militairen die worden herdacht op de Muren der Vermisten.

Mitrailleurschutter
Het laatste adoptiecertificaat wordt uitgereikt aan het Broeklandcollege uit Hoensbroek. De leerlingen adopteren Olin L. Wieneke. Wieneke was radio-operator en mitrailleurschutter in een bommenwerper van de Amerikaanse luchtmacht, die neerstortte in de buurt van Woensdrecht.

De uitreiking van het laatste adoptiecertificaat komt 71 jaar nadat op 11 november 1944 de eerste Amerikaanse gesneuvelde werd begraven in Margraten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Dankzij adoptiegraf studeren aan Amerikaanse legeracademie
Zelfdoding docent Broekland Hoensbroek na alcoholincident
Ruim 4000 foto's te zien op begraafplaats Margraten
Museum op begraafplaats Margraten
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen