Overslaan en naar de inhoud gaan

Laatste adoptiegraf Margraten toegekend

Geplaatst opdonderdag 15 oktober 2015 - 11:40

Gouverneur Theo Bovens reikt op 14 november het laatste adoptiecertificaat uit van de Amerikaanse begraafplaats in Margraten.

Daarmee zijn alle 10.023 militairen geadopteerd. Het gaat om de meer dan achtduizend graven, plus de militairen die worden herdacht op de Muren der Vermisten.

Mitrailleurschutter
Het laatste adoptiecertificaat wordt uitgereikt aan het Broeklandcollege uit Hoensbroek. De leerlingen adopteren Olin L. Wieneke. Wieneke was radio-operator en mitrailleurschutter in een bommenwerper van de Amerikaanse luchtmacht, die neerstortte in de buurt van Woensdrecht.

De uitreiking van het laatste adoptiecertificaat komt 71 jaar nadat op 11 november 1944 de eerste Amerikaanse gesneuvelde werd begraven in Margraten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Dankzij adoptiegraf studeren aan Amerikaanse legeracademie
Zelfdoding docent Broekland Hoensbroek na alcoholincident
Ruim 4000 foto's te zien op begraafplaats Margraten
Museum op begraafplaats Margraten
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen