Overslaan en naar de inhoud gaan

Laagste aantal LVK-inzendingen sinds 25 jaar

Geplaatst opvrijdag 6 december 2019 - 11:16

Voor het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) in 2020 zijn 185 liedjes ingezonden.

Dat is het laagste aantal sinds 1995. Toen waren er 180 liedjes ingezonden.

Hoondervel
Dit jaar deden er nog 30 liedjes meer mee aan het LVK. De groep Hoondervel uit Haelen ging er met de winst vandoor. Het nummer 'Groete oet de fie√ęsttent' kreeg de meeste stemmen. Toch is Ron Aspers van Stichting LVK tevreden met het aantal inzendingen, zo zegt hij op L1 Radio. "Er zijn veel nieuwkomers en opvallend veel liedjes uit de kleinere plaatsen."

Noord- en Zuid in evenwicht
De balans tussen Noord-Limburg (95) en Zuid-Limburg (90) is in evenwicht. Maastricht, Horst en Sittard zijn met acht liedjes hofleverancier voor het Songfestival van de Limburgse vastelaovend. Parkstad levert 35 liedjes en de Westelijke Mijnstreek 34.

De zestig halve finalisten worden op 16 december bekendgemaakt op L1 Radio tijdens de uitzending van Plat-eweg. De halve finales worden op 10, 17 en 24 januari uitgezonden op L1 Radio en TV. Op zaterdag 1 februari worden de twintig finalisten bekendgemaakt op L1 Radio.

De finale van het 44ste LVK is op vrijdag 7 februari in Echt.Lees alles over het LVK op L11Alaaf.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen