Overslaan en naar de inhoud gaan

Laagst aantal faillissementen sinds begin dit jaar

Geplaatst opwoensdag 11 juli 2018 - 7:57

In Limburg zijn afgelopen maand twaalf faillissementen uitgesproken, het laagste aantal sinds begin dit jaar.

Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Alleen bedrijven
In mei gingen nog 20 bedrijven en eenmanszaken failliet. Opvallend is dat alle Limburgse faillissementen bedrijven waren. Eenmanszaken of privépersonen waren er in juni niet.

Daling
De teller voor 2018 staat na een half jaar op 103 faillissementen in Limburg. Vorig jaar werden in deze provincie nog 263 bedrijven en personen bankroet verklaard.

Landelijk
In heel Nederland gingen in juni nog 268 bedrijven over de kop, elf minder dan in een maand eerder. Landelijk gezien was er in mei 2013 een piek in het aantal faillissementen, daarna zette een daling in. In augustus vorig jaar leek de bodem bereikt, sindsdien blijft het aantal faillissementen min of meer gelijk.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen