Overslaan en naar de inhoud gaan

L1NWS verdwijnt, L1mburg Centraal begint

Geplaatst opmaandag 17 september 2018 - 6:00

Het is een historische dag voor L1. Zondagavond was de laatste uitzending van het L1NWS, dat sinds 1999 dagelijks op TV was.

Maandag gaat het nieuwe tv-programma L1mburg Centraal van start.

L1mburg Centraal
"Wij maakten een traditioneel nieuwsprogramma, een beetje stijfjes", zegt presentatrice Kirsten Paulus. "Wat we nu gaan doen is een tussenvorm van het traditionele nieuws en AvondGasten."

Nieuwsmagazine
"Limburg Centraal moet een modern nieuwsmagazine zijn", zegt dagchef Marcel Penders, "aangepast aan deze tijd. De meeste mensen volgen het nieuws de hele dag en als ze 's avonds de televisie aanzetten, willen ze vooral achtergronden horen en de verhalen van de mensen die bij het nieuws betrokken zijn. Daar zetten we nu veel meer op in."

De nieuwsuitzendingen van L1 door de jaren heen én de toekomstplannen.

Verslaggevers
De L1-verslaggevers trekken veel meer de provincie in. Ze doen live-verslag in L1mburg Centraal om 17.30 uur. "Daardoor wordt de uitzending veel dynamischer.", zegt Penders.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen