Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

L1NWS verdwijnt, L1mburg Centraal begint

Geplaatst opmaandag 17 september 2018 - 6:00

Het is een historische dag voor L1. Zondagavond was de laatste uitzending van het L1NWS, dat sinds 1999 dagelijks op TV was.

Maandag gaat het nieuwe tv-programma L1mburg Centraal van start.

L1mburg Centraal
"Wij maakten een traditioneel nieuwsprogramma, een beetje stijfjes", zegt presentatrice Kirsten Paulus. "Wat we nu gaan doen is een tussenvorm van het traditionele nieuws en AvondGasten."

Nieuwsmagazine
"Limburg Centraal moet een modern nieuwsmagazine zijn", zegt dagchef Marcel Penders, "aangepast aan deze tijd. De meeste mensen volgen het nieuws de hele dag en als ze 's avonds de televisie aanzetten, willen ze vooral achtergronden horen en de verhalen van de mensen die bij het nieuws betrokken zijn. Daar zetten we nu veel meer op in."

De nieuwsuitzendingen van L1 door de jaren heen én de toekomstplannen.

Verslaggevers
De L1-verslaggevers trekken veel meer de provincie in. Ze doen live-verslag in L1mburg Centraal om 17.30 uur. "Daardoor wordt de uitzending veel dynamischer.", zegt Penders.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen