Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Zuyderland Heerlen heropent covid-afdeling

Geplaatst opwoensdag 27 oktober 2021 - 18:22

Opnieuw een speciale corona-afdeling in het Heerlense Zuyderland ziekenhuis, wilde zwijnen kunnen in deze tijd van het jaar een groot gevaar zijn en 15-jarige jongen uit Roggel is Nederlands kampioen trial-motorrijden.

Corona afdeling terug in Zuyderland
Het Zuyderland ziekenhuis in Heerlen heropent de covid-afdeling. Vandaag zijn daar veertien patiƫnten opgenomen. De covid-afdeling werd half juni gesloten toen het aantal coronapatiƫnten in de ziekenhuizen afnam. Maar dat loopt de laatste weken weer op.

Bekijk hier de hele reportage

Gevaarlijkste periode voor wilde zwijnen
Het aantal wilde zwijnen in Limburg lijkt over het hoogtepunt heen. Er zijn minder aanrijdingen in het verkeer, er worden minder dieren afgeschoten en is er minder schade aan de landbouw. In 2010 waren er ongeveer vijfhonderd wilde varkens in onze provincie, daarna groeide het aantal gestaag tot ruim tweeduizend. Die stand lijkt zich nu te stabiliseren. Toch is deze tijd van het jaar de gevaarlijkste periode en is de kans op een aanrijding in het verkeer het grootst. Dat komt omdat de maisoogst in volle gang is en ook de overgang van de zomer- naar de wintertijd speelt mee.

Bekijk hier de hele reportage

Samenwerking Spoedeisende Hulp Viecuri en Laurentius
Als het zo door zou gaan, zou de spoedeisende hulp in de regio's Venlo en Roermond ernstig in het gedrang komen. Nu al moeten de spoedposten van het Vie Curi ziekenhuis hun deuren geregeld sluiten vanwege personeelsgebrek. En bij het Laurentiusziekenhuis vullen ze het tekort aan eerste-hulp-artsen op met externe doktoren. In een poging om het tij te keren gaan de spoedposten van beide ziekenhuizen daarom nu intensief samenwerken.

Bekijk hier de hele reportage

Huizen Meerlo in gevaarlijke bocht
Het was opnieuw prijs afgelopen weekend op de Provinciale weg in Meerlo. Toen ramde een bestelbusje de gevel. Voor de derde keer raakte een woning beschadigd. Al jaren zorgt de hoofdstraat, die dwars door het dorp loopt, voor gevaarlijke situaties. De buurt eist dat er nu echt wat aan de weg wordt gedaan, maar dat blijkt nog niet zo gemakkelijk. De gemeente en provincie steggelen namelijk over de kosten.

Bekijk hier de hele reportage

Groene data-opslag in Toren7 Roermond
Duurzame data-opslag in een markant gebouw in Roermond, de plaatselijke televisietoren. De opslagcapaciteit van onze foto's, video's en andere digitale documenten zal de komende jaren verdubbelen. Nu hebben we in Nederland zo'n 200.000 vierkante meter aan opslaglocaties, dat wordt 400.000 vierkante meter. Het grootste nadeel van die datacenters is dat ze ontzettend veel stroom verbruiken. De televisietoren in Roermond biedt een groene oplossing.

Bekijk hier de hele reportage

Senioren schrijven sprookje uit coronaverveling
Ze zijn 80 en 81, de zussen Tonny en Gea. Vandaag presenteerden ze in Geleen hun boekje 'Heksje Krikkekrak' tijdens een voorleesmiddag. Ze bedachten het sprookje tijdens de lockdown. De tachtigers waren tijdens hun werkzame leven schooljuffen, maar in die tijd kwam het er niet van. Uit verveling tijdens de coronalockdown gingen ze aan de slag.

Bekijk hier de hele reportage

Reacties NAC-VVV bekernederlaag
In het bekertoernooi plaatsten MVV en Roda JC zich gisteravond voor de volgende ronde. MVV won met 0-3 van ACV Assen. Roda met 2-1 van Den Bosch. VVV-Venlo speelde van alle Limburgse clubs de meest enerverende wedstrijd. Maar in Breda was NAC uiteindelijk na strafschoppen te sterk. Dat was natuurlijk teleurstellend, maar in Venlo zien ze na afloop vooral de positieve kanten.

Bekijk hier de hele reportage

15-jarige Bart Verstappen NK trialmotorrijden
Hij is een evenwichtskunstenaar op de motorfiets. De 15-jarige Bart Verstappen uit Roggel. Onlangs werd hij Nederlands kampioen trial-motorrijden bij de jeugd. Al vanaf zijn derde rijdt hij over allerlei obstakels heen. En hij heeft de ideale oefenplek: thuis in de achtertuin.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen