Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: zoektocht Tanja Groen was ingrijpend

Geplaatst opdonderdag 23 januari 2020 - 18:08

Zoektocht Tanja Groen in Heugem voor iedereen ingrijpend, mogelijk glazen waterkering bij Maas bij Neer en meer Limburgs nieuws...

Zoektocht Tanja Groen in Heugem voor iedereen ingrijpend
Waar de politie en familie van Tanja Groen goede hoop hadden het lichaam van de studente na 27 jaar te vinden, hadden anderen er veel minder vertrouwen in. De beheerder van het kerkhof in de Maastrichtse wijk Heugem en de broer van de man, wiens graf gisteren werd geopend, zeiden dat het praktisch onmogelijk was, dat Tanja er zou liggen.

Bekijk hier de hele reportage

Mogelijk glazen wand tegen hoogwater van de Maas
Een proef om te testen of een glazen waterkering net zo sterk is tegen hoogwater als een traditionele dijk. Dat gebeurde op ware grootte bij een onderzoeksbureau in Delft. Slaagt het experiment dan krijgen sommige omwonenden langs de Maas een waterkering, niet van steen en cement, maar van glas.

Bekijk hier de hele reportage

25 jaar geleden overstroomde Limburg
Zaterdag, op 25 januari is het precies 25 jaar geleden dat de Maas toesloeg in Limburg. In 1995 werden veel Limburgse steden en dorpen langs de Maas zwaar getroffen door wassend water, met enorme schade tot gevolg. Met dijkgraaf Patrick van den Broeck kijken we terug op 1995, zien wat er nu tegen hoogwater gedaan wordt en welke uitdagingen er nog zijn voor de toekomst.

Bekijk hier de hele reportage

De baas van morgen ontmoet de baas van vandaag
Een dagje de baas spelen in de strijd tegen kansenongelijkheid. Dat is de inzet van het project Baas van Morgen. Robin Snackers inspecteerde vandaag als Baas van Morgen een bouwplaats in Maastricht. Hij volgt de economische opleiding aan het Herle College in Heerlen. De baas die hij verving is Jack Corten, directeur van Bouwbedrijven Jongen.

Bekijk hier de hele reportage

Raad Roermond buigt zich over verhuiskosten burgemeester
Een extra raadsvergadering in Roermond behandelt de declaraties van de verhuiskosten van burgemeester Rianne Donders. De grootste partij in de gemeenteraad, de LVR, heeft daar een hele reeks kritische vragen over gesteld. Een werkgroep dook daarin en concludeerde dat er niks mis was met die declaraties. Waarom is er dan toch die extra vergadering als de burgemeester niks te verwijten valt?

Bekijk hier de hele reportage

Expositie over hoe vrouwen en kinderen de oorlog beleefden
Rond de herdenking van de bevrijding van Limburg, 75 jaar geleden, worden in heel veel plaatsen tentoonstellingen ingericht waarin de oorlog wordt herdacht. Meestal is der dan veel aandacht voor het oprukken van de bevrijders en de gebeurtenissen aan de frontlinie. In het Museum van de Vrouw in Echt is een heel andere expositie te zien. Daar is vooral aandacht voor de impact die de oorlog had op de huiselijke omgeving. 'De stille kracht' laat zien hoe vrouwen en kinderen de oorlog beleefden.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen