Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Ziekenhuizen schalen zorg af

Geplaatst opvrijdag 29 oktober 2021 - 18:03

Ziekenhuizen Weert en Venlo schalen zorg af, drukte bij kachelboeren, schoorsteenvegers en houtverkopers, een voorbeschouwing op MVV-Roda en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending

Ziekenhuizen Weert en Venlo schalen zorg af
Een snelle toename van het aantal coronapatiënten en een toename van het aantal zieke verpleegkundigen noopt de ziekenhuizen in Weert en Venlo om een deel van de reguliere zorg af te schalen. St. Jans Gasthuis in Weert doet dat per direct. VieCuri in Venlo en Venray begint daar maandag mee.

Bekijk hier de hele reportage

Drukte bij kachelboeren, schoorsteenvegers en houtverkopers
Door de stijgende gasprijzen zoeken veel mensen een alternatief om hun huis op een goedkopere manier te verwarmen. Kachelboeren, schoorsteenvegers en houtverkopers kunnen de aanvragen nauwelijks meer bijhouden.

Bekijk hier de hele reportage

Steeds meer coronapatiënten, zijn we terug bij af?
Limburgse ziekenhuizen schalen de reguliere zorg weer af in verband met de toestroom aan coronapatiënten. We praten erover door met Wim Groot, gezondheidseconoom. Limburg kleurt volgende week donkerrood, verschillende ziekenhuizen stellen zorg uit, er komen nieuwe maatregelen aan. Zijn we terug bij af?

Bekijk hier de hele reportage

Meeste speeltuinen niet klaar voor kinderen met beperking
Mulle zandpaadjes, drempels, of onaangepaste speeltoestellen. Negen op de tien speeltuinen in ons land zijn niet klaar voor kinderen met een beperking. Terwijl spelen voor hen zo belangrijk is. De campagne 'Onbeperkt spelen' moet daar verandering in brengen, zodat meer kinderen, zoals Dion uit Schimmert, plezier kunnen beleven met leeftijdgenootjes die geen beperking hebben.

Bekijk hier de hele reportage

Hét duel van het jaar, MVV-Roda
Het is voor veel voetbalsupporters in Zuid-Limburg misschien wel dé wedstrijd van het jaar: de derby tussen MVV en Roda JC. Om 20:00 uur begint het duel in stadion De Geusselt.

Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen