Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: zanger Sjraar Peetjens overleden

Geplaatst opzondag 27 januari 2019 - 18:49

Zondag in L1mburg Centraal: Venlose zanger Sjraar Peetjens (96) overleden, tweelandentrein tussen Aken en Maastricht rijdt en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de hele uitzending

Venlose zanger Sjraar Peetjens (96) overleden
De Venlose zanger Sjraar Peetjens is zondagochtend overleden. Hij stierf op 96-jarige leeftijd in Zorgcentrum De Meeuwbeemd in Venlo. Peetjens werd de afgelopen 20 jaar gezien als de oudst nog levende vertolker van oude Venlose vastelaovesliedjes.

Bekijk hier de hele reportage

Tweelandentrein tussen Aken en Maastricht rijdt
Na veel gesteggel rijdt hij zondag eindelijk: de Tweelandentrein tussen Aken en Maastricht. Anderhalve maand later dan gepland. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de Tweelandentrein een Drielandentrein wordt, met doorreismogelijkheid naar Luik, maar de Belgen zijn nog niet akkoord, omdat ze twijfels hebben over de veiligheid.

Bekijk hier de hele reportage

De Heideroosjes terug van weggeweest
De stilte voorbij. De Heideroosjes zijn terug. In een uitverkochte Melkweg in Amsterdam ging de punkband uit Horst helemaal los. Een jaartje ouder, maar als vanouds. De zaal tot de nok toe gevuld, met natuurlijk overwegend Limburgers.

Bekijk hier de hele reportage

Lions straft Bevo genadeloos af
De handbalderby's tussen Lions en Bevo worden altijd gespeeld op het scherp van de snede. Een prestigestrijd om het tijdelijke kampioenschap van Limburg. Zo ook zaterdagavond, al bleek er na 60 minuten weinig over van de gehoopte stammenstrijd.

Bekijk hier de hele reportage

Drie dikke punten voor Fortuna Sittard door winst op Vitesse
Fortuna Sittard hervatte vorige week de competitie tegen De Graafschap, met een misstap. Deze week werd na een degelijke wedstrijd van Feyenoord verloren in de beker. Tegen subtopper Vitesse zondag werd er gewonnen. Na 0-1 achter te hebben gestaan boog Fortuna in de slotfase de wedstrijd nog om. Het werd 2-1.

Bekijk hier de hele reportage

FC Emmen verrast VVV-Venlo
VVV-Venlo begon vorige week goed aan de tweede seizoenshelft, met een uitzege op ADO. Zaterdag kwam in De Koel FC Emmen op bezoek, dat vorige week PSV knap nog op 2-2 hield. De Drentenaren blijven verrassen. In Venlo won Emmen zelfs, opnieuw met 2-3.

Bekijk hier de hele reportage

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen