Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

L1mburg Centraal: Youtuber opgepakt met illegaal vuurwerk

Geplaatst opdonderdag 14 maart 2019 - 18:30

Dialyseren en fietsen tegelijk, fuserende ROC's presenteren nieuwe naam, Youtuber opgepakt met illegaal vuurwerk en meer Limburgs nieuws...

Youtuber opgepakt met grote partij illegaal vuurwerk
Een invloedrijke Youtuber is vandaag opgepakt. Een man uit Sittard plaatste vuurwerkfilmpjes online en vandaag trof de politie een grote partij illegaal vuurwerk aan in de schuur van de jongen. De Youtuber is niet zomaar iemand: hij maakt filmpjes op internet die meer dan 16 miljoen keer zijn bekeken. Iemand met deze groep volgers mag je gerust een influencer noemen: iemand die de jeugd met zijn filmpjes kan beïnvloeden. Juist dat is reden voor de politie om niet alleen de jongen op te pakken, maar ook zijn videokanaal offline te halen.

Bekijk hier de hele reportage

Blij met een werknemer met beperking
Er zijn veel vacatures en aan de andere kant veel mensen die niet werken. Dat lijkt tegenstrijdig maar toch is er een harde kern van mensen met bijvoorbeeld een beperking, die nauwelijks aan de bak komt. Op dit moment heeft Limburg ruim 55.000 mensen met een arbeidsongeschiktheidsuitkering. Het merendeel van hen heeft psychische problemen of een ontwikkelingsstoornis.

Een van die jongeren is Kjell Onderstal. Hij werkt in een supermarkt in het Maastrichtse Heugem. En dat gaat na 9 jaar zo goed, dat hij vorig jaar zijn Wajong-uitkering definitief kon inruilen voor een een volwaardig arbeidscontract. Op de zuivelafdeling. Zo zijn er duizenden voorbeelden in Nederland en om die reden is vandaag uitroepen tot "Dag van de 1000 Voorbeelden".

Bekijk hier de hele reportage

Leraren weer op weg naar Den Haag?
Leraren willen zo vlak voor de verkiezingen een statement afgeven dat het zo niet langer kan. Niet alleen willen ze meer geld, maar vooral meer handjes om de werkdruk op het onderwijs te verlichten. Morgen gaan docenten van basis en middelbaar onderwijs staken en reizen ze af naar Den Haag.

Bekijk hier de hele reportage

ROC's bundelen krachten en presenteren nieuwe naam
Arcus en Leeuwenborgh, twee gevestigde namen in de onderwijswereld, gaan fuseren. Daardoor ontstaat een nieuwe organisatie met ruim 17.000 studenten en 1.700medewerkers. Bij die nieuwe organisatie hoort ook een nieuwe naam en die wordt vandaag gepresenteerd.

Bekijk hier de hele reportage

Dialyseren en fietsen tegelijk
Stel je bent nierpatiënt en moet wekelijks een uurtje of 15 in het ziekenhuis doorbrengen om te dialyseren. Dan zit je dus al die tijd stil in een stoel, een beetje spelletjes te spelen op je telefoon, televisie kijken of een dutje doen. Die tijd zou veel beter benut kunnen worden door een beetje actiever te zijn. En daarom kunnen dialysepatiënten vanaf nu in het ziekenhuis van Maastricht fietsen tijdens het spoelen van de nieren. Dat is gezonder voor het lichaam, en ook nog eens beter voor de dialyse.

Bekijk hier de hele reportage

TEFAF vips komen aan op Maastricht Aachen Airport
Maastricht is er klaar voor: TEFAF staat op het punt van beginnen. Vandaag en morgen krijgen de vips een voorproefje en op zaterdag gaan de deuren op voor het grote publiek. Dus is het vandaag weer een komen en gaan van privéjets. Gasten van over de hele wereld mogen meteen kennismaken met het typisch Nederlandse weer.

Bekijk hier de hele reportage

De nieuwe Max Verstappen zit al achter het stuur
Vroeger wilden alle jongetjes John Cruijff zijn, maar tegenwoordig droomt de jeugd massaal van een carrière als Max Verstappen. Zo ook Jayden Thien uit Echt. Hij is 10 lentes jong en zit al vanaf zijn 6e achter het stuur. Vorig jaar won hij een talentenjacht voor karters. Wie weet treedt de jonge Jayden over een paar jaar in de voetsporen van zijn idool. Zelf twijfelt hij daar niet aan...

Bekijk hier de hele reportage

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen