Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Youtuber opgepakt met illegaal vuurwerk

Geplaatst opdonderdag 14 maart 2019 - 18:30

Dialyseren en fietsen tegelijk, fuserende ROC's presenteren nieuwe naam, Youtuber opgepakt met illegaal vuurwerk en meer Limburgs nieuws...

Youtuber opgepakt met grote partij illegaal vuurwerk
Een invloedrijke Youtuber is vandaag opgepakt. Een man uit Sittard plaatste vuurwerkfilmpjes online en vandaag trof de politie een grote partij illegaal vuurwerk aan in de schuur van de jongen. De Youtuber is niet zomaar iemand: hij maakt filmpjes op internet die meer dan 16 miljoen keer zijn bekeken. Iemand met deze groep volgers mag je gerust een influencer noemen: iemand die de jeugd met zijn filmpjes kan beïnvloeden. Juist dat is reden voor de politie om niet alleen de jongen op te pakken, maar ook zijn videokanaal offline te halen.

Bekijk hier de hele reportage

Blij met een werknemer met beperking
Er zijn veel vacatures en aan de andere kant veel mensen die niet werken. Dat lijkt tegenstrijdig maar toch is er een harde kern van mensen met bijvoorbeeld een beperking, die nauwelijks aan de bak komt. Op dit moment heeft Limburg ruim 55.000 mensen met een arbeidsongeschiktheidsuitkering. Het merendeel van hen heeft psychische problemen of een ontwikkelingsstoornis.

Een van die jongeren is Kjell Onderstal. Hij werkt in een supermarkt in het Maastrichtse Heugem. En dat gaat na 9 jaar zo goed, dat hij vorig jaar zijn Wajong-uitkering definitief kon inruilen voor een een volwaardig arbeidscontract. Op de zuivelafdeling. Zo zijn er duizenden voorbeelden in Nederland en om die reden is vandaag uitroepen tot "Dag van de 1000 Voorbeelden".

Bekijk hier de hele reportage

Leraren weer op weg naar Den Haag?
Leraren willen zo vlak voor de verkiezingen een statement afgeven dat het zo niet langer kan. Niet alleen willen ze meer geld, maar vooral meer handjes om de werkdruk op het onderwijs te verlichten. Morgen gaan docenten van basis en middelbaar onderwijs staken en reizen ze af naar Den Haag.

Bekijk hier de hele reportage

ROC's bundelen krachten en presenteren nieuwe naam
Arcus en Leeuwenborgh, twee gevestigde namen in de onderwijswereld, gaan fuseren. Daardoor ontstaat een nieuwe organisatie met ruim 17.000 studenten en 1.700medewerkers. Bij die nieuwe organisatie hoort ook een nieuwe naam en die wordt vandaag gepresenteerd.

Bekijk hier de hele reportage

Dialyseren en fietsen tegelijk
Stel je bent nierpatiënt en moet wekelijks een uurtje of 15 in het ziekenhuis doorbrengen om te dialyseren. Dan zit je dus al die tijd stil in een stoel, een beetje spelletjes te spelen op je telefoon, televisie kijken of een dutje doen. Die tijd zou veel beter benut kunnen worden door een beetje actiever te zijn. En daarom kunnen dialysepatiënten vanaf nu in het ziekenhuis van Maastricht fietsen tijdens het spoelen van de nieren. Dat is gezonder voor het lichaam, en ook nog eens beter voor de dialyse.

Bekijk hier de hele reportage

TEFAF vips komen aan op Maastricht Aachen Airport
Maastricht is er klaar voor: TEFAF staat op het punt van beginnen. Vandaag en morgen krijgen de vips een voorproefje en op zaterdag gaan de deuren op voor het grote publiek. Dus is het vandaag weer een komen en gaan van privéjets. Gasten van over de hele wereld mogen meteen kennismaken met het typisch Nederlandse weer.

Bekijk hier de hele reportage

De nieuwe Max Verstappen zit al achter het stuur
Vroeger wilden alle jongetjes John Cruijff zijn, maar tegenwoordig droomt de jeugd massaal van een carrière als Max Verstappen. Zo ook Jayden Thien uit Echt. Hij is 10 lentes jong en zit al vanaf zijn 6e achter het stuur. Vorig jaar won hij een talentenjacht voor karters. Wie weet treedt de jonge Jayden over een paar jaar in de voetsporen van zijn idool. Zelf twijfelt hij daar niet aan...

Bekijk hier de hele reportage

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen