Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: World of Children Award voor Noorbeekse

Geplaatst opvrijdag 8 november 2019 - 19:11

Vrijdag in L1mburg Centraal: Burgemeester Echt-Susteren is overlast asielzoekers beu, jeugdzorg luidt noodklok, World of Children Award voor Noorbeekse, de parcoursbouwer van JIM en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de volledige uitzending

Burgemeester Echt-Susteren: Weg met overlastgevende asielzoekers
Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren eist dat een groep overlastgevende asielzoekers per direct vertrekt uit zijn gemeente. Zo niet, dan dreigt hij het azc in zijn gemeente zelfs te sluiten. Dat liet hij weten in de raadsvergadering donderdagavond. Het zou gaan om een groep van ongeveer 30 minderjarige asielzoekers die al jaren overlast veroorzaakt in de buurt.

Bekijk hier de hele reportage

Vernietigend inspectierapport, jeugdzorg luidt noodklok
Een vernietigend inspectierapport en grote problemen in de jeugdzorg, ook in Limburg. 60 procent van de kinderen met een beschermingsmaatregel wordt niet op tijd gezien. Er zijn wachtlijsten en kinderen met complexe problemen, de zware gevallen, krijgen niet de zorg die ze nodig hebben. Waar gaat het mis en wat moet er veranderen? Aan tafel Bert Jongen, coördinator van de Jeugdzorg voor 33 Limburgse gemeenten, en Nico Plitscher, Raad van Bestuur van Bureau Jeugdzorg.

Bekijk hier de hele reportage

World of Children Award voor Noorbeekse
Al vijftien jaar zet de uit Noorbeek afkomstige Frederique Kallen zich in voor kwetsbare jongeren in Peru. Voor dat werk met haar stichting Mama Alice heeft ze nu in New York de prestigieuze World of Children Award gekregen, 'de Nobelprijs voor Ontwikkelingshulp'. Daar hoort ook een cheque bij van 100.000 dollar, een flinke opsteker om haar werk in de sloppenwijken voort te zetten.

Bekijk hier de hele reportage

Jeugd maakt tijdens JIM kennis met paardensport
Meestal zitten de tribunes tijdens Jumping Indoor Maastricht volgepakt met volwassen paardenliefhebbers, maar vrijdag was het de beurt aan de jeugd. Basisscholen uit de regio kwamen massaal aan de paardensport ruiken.

Bekijk hier de hele reportage

Louis Koninckx, parcoursbouwer van JIM
Als hij zijn werk gedaan heeft, mogen de springruiters aan de bak. We hebben het over Louis Koninckx, parcoursbouwer van Jumping Indoor Maastricht. De moeilijkheid van zijn vak is om de hindernissen zo neer te zetten dat ze voor de ene combinatie wel en voor de andere net niet te halen zijn. Maurice Jessen volgde Louis bij zijn voorbereidingen op weer een spannend parcours.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen